Kies je taal

Kies je taal

Spectrumschool > Leren+Werkendeeltijds onderwijs in Antwerpen

Deeltijds Onderwijs in Antwerpen

Bij deeltijds onderwijs combineer je schoollessen met praktijkervaring op de werkvloer. De Spectrumschool biedt in 24-25 nog enkele mogelijkheden voor studenten die graag in het deeltijds onderwijs aan de slag gaan ipv in het duaal leren.

Wat is deeltijds onderwijs?

Bij deeltijds onderwijs leert een student (tussen 16 en 25 jaar) niet alleen op school maar ook op de werkplek. Je krijgt een betaalde overeenkomst. Als je slaagt voor de opleiding, krijg je een diploma of getuigschrift.

Voor wie is deeltijds onderwijs?

Deeltijds onderwijs is voor studenten die klaar zijn om te werken. Het vraagt wel inzet, maar het heeft veel voordelen. Je leert dingen zoals goed praten op het werk, om feedback vragen, en werken met deadlines. Als je het goed doet, is het makkelijker om een baan te vinden na je studie.

De GO! Spectrumschool behoort tot de scholengroep Antwerpen en is dé school voor deeltijds onderwijs in Antwerpen.

Deeltijds onderwijs Antwerpen Spectrumschool VandeWielelei 136 2100 Deurne

In 24-25 is het het laatste jaar dat je nog kan inschrijven in een deeltijdse opleiding. En dit enkel op voorwaarde dat je de derde graad hebt afgewerkt. Voldoe je niet aan deze voorwaarden dan kan duaal leren in de Spectrumschool voor jou ook een alternatief zijn.

Wat zijn de voordelen van deeltijds onderwijs?

Je voldoet aan de leerplicht. Je kan je diploma secundair onderwijs behalen. Tijdens deze periode doe je ook werkervaring op. Je blijft fiscaal ten laste van je ouders en behoudt je kindergeld. Je verdient als opleidingsvergoeding ongeveer € 600 per maand. Met zowel je diploma als werkervaring sta je sterker om een vaste baan te vinden. Als alternatief kun je ervoor kiezen om je eigen baas te worden en als zelfstandige te starten.

Bij de Spectrumschool kiezen we bewust voor twee dagen les op school (in tegenstelling tot andere aanbieders zoals Syntra). Minder dan twee dagen les vinden we gewoonweg niet voldoende om een stevige basis te leggen voor je werkzaamheden in een bedrijf. Deeltijds onderwijs betekent dat je werkt, en bij de Spectrumschool krijg je de begeleiding die je nodig hebt om succesvol aan de slag te gaan. Je hoeft zelf geen werkplek te zoeken, want wij helpen je in het zoeken naar een geschikte plaats waar je je vaardigheden direct in de praktijk kunt brengen. Zo ben je altijd verzekerd van de beste leer-werkcombinatie.

duaal leren-Spectrumschool-BSO-TSO-Duaal-DBSO

Opleidingen Duaal Leren Spectrumschool

Dit traject kan je volgen op Campus Ruggeveld.

wil je inschrijven

De opleidingen van Leren + Werken