Lezen in je eigen taal

Spectrumschool > Onze opleidingen > Leren+Ontdekken

Leren + ontdekken
(Brede Eerste Graad secundair onderwijs)

Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Ontdekken wat je talenten zijn is heel belangrijk. Bij ons ga je ernaar op zoek!

Je volgt les in een brede eerste graad. Je proeft van verschillende vakgebieden en ontdekt zo je talenten. Je leert op eigen tempo en krijgt begeleiding op maat. Zo maak je de juiste studiekeuze voor de 2e graad!

Dit traject kan je volgen op Campus Plantijn.

LEREN+

ZAP

Geïnspireerd door het Daltononderwijs krijg je wekelijks 3 ZAP-uren.

ZAP betekent “zelfgestuurd leren voor algemene vakken”. Je werkt met studieplanners.  Je bepaalt zelf (zappen) aan welke taken je wil werken. Je verwerkt de leerstof zelfstandig en kiest of je dit alleen of samen met andere leerlingen doet. De leerkracht is “vraagbaken” en begeleider.

Het Daltononderwijs is een onderwijssoort waarbij de nadruk ligt op keuzevrijheid voor de leerling, samenwerking met andere leerlingen en de ontwikkeling van zelfstandigheid. > Meer info

De ZAP-uren worden voorlopig enkel in de A-stroom ingericht.

LEREN+uren

Je krijgt ondersteuning op maat tijdens “LEREN+”

Leren+ is leren in een krachtige leeromgeving met ondersteuning en begeleiding volgens de verschillende noden en interesses van elke leerling.

> A-stroom: Naast de algemene lessen krijg je tijdens de “LEREN+uren” begeleiding op maat volgens jouw vragen en noden.
> B-stroom: Tijdens een aantal Leren+uren krijg je via de ADI-methode de kans om op eigen tempo de leerstof te verwerken.

We voorzien we een extra “LEREN+moment” in de vorm van huiswerkbegeleiding op woensdagnamiddag voor A-stroom én B-stroom.

Projectmatig

Een aantal vakken worden projectmatig gegeven.

Je maakt via boeiende thema’s kennis met “STEM” en “KUNST en CULTUUR”.

Met de ADI-methode gaan we gedifferentieerd aan de slag tijdens de lessen zodat alle leerlingen de kans krijgen om op eigen tempo de leerstof te verwerken.

ONTDEKKEN

Ontdekken van talenten tijdens TALENTBOOST en MODULES

Tijdens onze sessies “talentboost” en de modules gaan we op zoek naar jouw talenten en interesses. We doen dit via de vragen: Wie ben ik? Wat wil ik? en Wat kan ik?

Modules

Per schooljaar kan je kiezen tussen een aantal keuzemodules waarin je op zoek gaat naar je talenten. Je volgt per periode 2 keuzemodules tijdens 1 namiddag in de week (4 lesuren).

module media

module economie

Handel

Rots & Water

In het eerste jaar krijgen alle leerlingen een “ROTS en WATER-training”.

Op een sportieve en actieve manier leren leerlingen zichzelf beter kennen. Ze leren hoe ze met elkaar omgaan en trainen hun weerbaarheid.

Rots&Water1
Rots&Water2
Meer info? Contacteer ons!