ETIE Uitwisselingsproject

ELECTRO TECHNICIANS INSTALL EUROPE!

maxresdefault

ETIE staat voor Electro Technicians Install Europe. Dit internationaal project wordt gevormd door partners uit vier landen: Polen, Spanje, Turkije en met de Spectrumschool dus ook België.

Wie neemt er deel?

Leerlingen en leerkrachten uit technische- en beroepsscholen die actief zijn in de studierichting elektriciteit-electronica.

ETIE foto 2 ETIE foto 1

Welke doelen heeft het project?

– kennis vergaren voor leerlingen en leerkrachten;

– uitwerken van een praktische opdracht op maat van de leerling;

– ontwikkelen van innovatief promotiemateriaal voor de vakken elektriciteit en elektronica;

– verbeteren van het (technische) Engels;

– plannen en uitvoeren van interculturele dialogen, het versterken van het Europese burgerschap en verbeteren van sociale competenties.

ETIE foto 3

Hoe gaat het praktisch in zijn werk?

De bedoeling is dat de verschillende partners elkaar bezoeken voor een periode van ongeveer een week.

Elke partner brengt 4 a 5 leerlingen en 2 of 3 personeelsleden mee waarvan ten minste 1 leraar de leerling begeleidt.

De leerlingen werken samen aan een technisch mini-project en de personeelsleden ondersteunen de leerlingen. Daarnaast doen de deelnemers samen culturele-, bedrijfs- en schoolbezoeken.

Tijdens de deze week zullen de leerlingen in de partnerschool werken aan een mini-project dat kadert in het leerplan van hun studierichting. Op vrijdag geven de deelnemers een presentatie van het geleverde werk.