Pimp My Bike – Fietsstage

PimpmyBike_logo
Onze school organiseert tal van projecten. Kleinschalig of groot. Binnen en buiten de klas, binnen en buiten de school. Zo krijgen onze leerlingen een bredere kijk op de leerinhouden en oefenen ze tal van vaardigheden die tijdens de lessen moeilijk aan bod kunnen komen. Op onze website lichten we enkele van deze projecten toe, zoals het project PIMP MY BIKE op campus Ruggeveld.

De leerlingen van de 2e graad Automechanica krijgen tijdens hun praktijklessen fietsmechaniek aangeleerd. Stages komen in de 2e graad van deze richting echter nauwelijks voor. Hierdoor kunnen onze leerlingen de aangeleerde lessen niet toetsen aan de realiteit. Via het project Pimp My Bike gaan leerlingen op locatie samenwerken met professionele fietsherstellers. Zo maken ze onder deskundig oog van een “gewone” fiets een hippe stadsfiets!

Pimp My Bike

Hierdoor zullen onze leerligen hun vaardigheden nu ook kunnen gebruiken en verder ontplooien op de eigenlijke werkvloer en kunnen ze ook andere competenties oefenen, zoals omgaan met klanten. Door Pimp My Bike kunnen de leerlingen hun kunsten tonen aan de buitenwereld en komen ze via werkplekleren in contact met een knelpuntberoep met tal van jobmogelijkheden.

Ondertussen werken we ook aan een hoogsteigen fietshersteldienst voor leerlingen, collega’s en buurtbewoners. Op school en op verplaatsing! Dit staat gepland voor schooljaar 2015 – 2016.

_______

ism stad Antwerpen