Snuffelklassen

De Spectrumschool is een groeiende school van het GO! met een breed aanbod aan opleidingen.

Onze voltijdse afdeling Leren + Bekwamen biedt naast STEM-richtingen in TSO, sterke nijverheidsrichtingen in BSO ook een populaire studierichting LO en Sport in TSO.

Via promotie-activiteiten, techniekkampen, snuffelstages en studiekeuzeworkshops verkleinen we de drempel en laten we jongeren hun sportieve talenten en technische vaardigheden ontdekken. Zo ontvingen we vorig schooljaar meer dan 350 leerlingen van andere scholen op onze snuffeldagen.

WAT MAG JE VERWACHTEN?

1) Een algemene uitleg over de structuur van het secundair onderwijs.

2) Een rondleiding in onze werkateliers en demonstratie van ons uitgebreid machinepark.

3) Tijdens de workshop Nijverheid gaan de leerlingen aan de slag als echte metaalbewerkers om hun eigen sleutelhanger te maken en krijgen deze mee naar huis. Vijlen, zagen, boren, het hoort er allemaal bij.

4) Tijdens de workshop STEM ontdekken de leerlingen de geheimen van elektrostatica en proberen deze natuurkracht te bedwingen.

5) Tijdens de workshop Sport worden de kinderen (sportief) spelenderwijs wegwijs gemaakt in de verschillende vakken en toekomstige beroepsmogelijkheden van de sportopleiding. Deze workshop gaat door in onze eigen sporthal. Sportkledij of sportieve kledij is gewenst.

Nadien krijgen de leerlingen een goodiebag mee naar huis.

– Je bezoek is mogelijk op maandagen van 10u25 tot 14u40.

– Maximum 20 leerlingen.

Indien je klasgroep groter is neem dan telefonisch contact op zodat we samen naar een oplossing kunnen zoeken

– De snuffeldagen zijn volledig gratis.

– Er is mogelijkheid tot nuttigen van uw lunchpakket. Wij bieden een drankje aan tijdens de middagmaaltijd.

SCHRIJF JE IN VIA DIT FORMULIER

Wees er snel bij! Mocht u nog vragen hebben rond al onze mogelijkheden tot studiekeuzebegeleiding, aarzel dan niet ons te contacteren. Mocht u niet kunnen intekenen voor een snuffelklas dan bent u en uw leerlingen altijd welkom op zaterdag 5 mei 2018 voor een bezoek tijdens onze opencampusdag.