knopschrijfjenuin 300x159 - 1e Graad STEM

1E GRAAD STEM

science, technology, engineering, mathematics

Spectrumschool > Onze opleidingen > STEM > Engineering & Technologie > 1e Graad STEM
Een opleiding Leren+Bekwamen (A-Stroom) van GO! Spectrumschool, Campus Ruggeveld

Wat leer je?

Binnen de 1e graad A-stroom STEM focussen we op de 21ste eeuwse vaardigheden. Op de dag vandaag evolueert de technologie sneller dan de tijd.  STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. Deze vier zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als “digital native” oefen je informatievaardigheden, creatief, kritisch & probleemoplossend denken, computional thinking, en nog veel meer. In deze opleiding ga je via deze vaardigheden vooral projectmatig aan de slag met coderen (lego mindstorms, microbit, Adruino, …), mediawijsheid, innovatie, IT-vaardigheden, etc.  De ideale basis voor een opleiding van de toekomst!

Binnen STEM focussen we zo veel mogelijk op de 21ste eeuwse vaardigheden. 

Model 21e eeuwse vaardigheden 400x300 - 1e Graad STEM

We bouwen alle projecten op rond het Engineering proces.

engineering proces 256x300 - 1e Graad STEM
ALLE INFO OVER STEM OP GO! SPECTRUMSCHOOL

Iets voor jou?

IMG 4305 - 1e Graad STEM

Je bent nauwkeurig

maxresdefault - 1e Graad STEM

Je hebt oog voor detail

mindstorms - 1e Graad STEM

Je bent zelfstandig

Voor wie?

Hou je van wetenschap en technologie? Codeer en programmeer je graag op de computer? Ben je geïnteresseerd in mechanica en elektriciteit?
Dan is deze richting wellicht iets voor jou.

Wat nadien?

Ben je geslaagd voor het 2e jaar? Dan mag je in principe starten in elke richting van de tweede graad. Binnen het studiegebied STEM kan je bij ons verder studeren in Elektromechanica en Elektrotechnieken/Elektrische Installatietechnieken

Meer info

Raadpleeg hier de lessentabellen van de 1e graad A-stroom STEM:

Je krijgt les op campus Ruggeveld in Deurne.

GO! Spectrumschool
Campus Ruggeveld
Ruggeveldlaan 496
2100 Deurne (Antwerpen)
03-328.05.00
info@spectrumschool.be

Je kan ons bereiken met tram 10 - tram 5 - tram 8 - bus 19 - bus 410 - bus 411 - bus 412
Bekijk op Google Maps

Vanaf de 3e graad zijn stages een essentieel deel van de opleiding, maar ook vroeger komen de leerlingen al in contact met de werkvloer en de bedrijfswereld op zich.

Onze stagementoren en medewerkers tewerkstelling hebben jarenlang ervaring met het begeleiden van onze leerlingen op de werkvloer. Binnen elk leerdomein hebben we een uitgebreid netwerk aan bedrijven waar stage kan gelopen worden.

Ook lopen er heel wat samenwerkingen met sectoren, bedrijven waar we projectmatig aan de slag gaan, zoals VDAB, Agoria, Umicore, Atlas Copco, etc.

Dit systeem loont wel degelijk. 7 op 10 werkgevers neemt sneller iemand in dienst wanneer die tijdens de opleiding een vorm van werkplekleren heeft gehad, blijkt uit UNIZO-onderzoek. "Werkplekleren moet vanzelfsprekend worden in alle opleidingen, en rechtstreeks aansluiten op de noden van de bedrijven zelf", aldus UNIZO-topman Karel Van Eetvelt.

Als je kiest voor Leren+Bekwamen volg je een voltijdse opleiding op BSO of TSO niveau. Dit kan vanaf de eerste graad. Je kiest een vakgebied binnen Nijverheid, STEM of Sport. Je doet basiskennis op. Daarnaast bekwaam je in je vak. Je krijgt praktijkgerichte vorming door onze vakdeskundige leerkrachten. Leren op de werkvloer is een belangrijk onderdeel van onze voltijdse opleidingen in Leren + Bekwamen. Via stages, werkplekleren en samenwerking met sectoren en bedrijven wordt je begeleid naar een goede plaats op de arbeidsmarkt.  Ook bieden we enkele opleidingen aan binnen Duaal Leren.

Als je slaagt voor één van onze opleidingen behaal je het diploma secundair onderwijs. Ook een getuigschrift bedrijfsbeheer is mogelijk. De BSO-opleidingen bereiden je voor op de arbeidsmarkt. In het 7e specialisatiejaar specialiseer je in je gekozen vakgebied. De TSO-opleidingen geven je een stevige basis om hogere studies te starten binnen je vakgebied.

We bieden je een traject op maat waarin individuele begeleiding en een warm leerklimaat centraal staan. Ons schooldomein en praktijkateliers bieden ruime praktijkmogelijkheden.

Een specifieke vraag over deze opleiding?

Son 198x300 - 1e Graad STEM

Sonja Wellens
Adjunct-directeur Leren + Bekwamen
adjunctdeurne@spectrumschool.be
03/328 05 21

knopschrijfjenuin 300x159 - 1e Graad STEM