Eerste graad

Leren + Ontdekken” is onze 1e graad. Je bouwt verder op de kennis en vaardigheden van de lagere school. Je bereidt je voor op een studiekeuze in de 2e graad die past bij jouw interesses, mogelijkheden en talenten. Een echte studierichting kies je pas vanaf het 3e jaar.

Zowel in het eerste jaar A-stroom (1A) als in het eerste jaar B-stroom (1B) krijg je basisvorming. In 1A krijg je algemene basisvorming, in 1B toegepaste basisvorming.  Als je het getuigschrift van het basisonderwijs hebt behaald kan je starten in 1A. Zonder getuigschrift basisonderwijs kan je starten in 1B. Als je slaagt voor 1B behaal je ook het getuigschrift van het basisonderwijs.

In 2A en 2B krijg je basisvorming en je kiest daarnaast een basisoptie. Tijdens de basisopties ga je verder op zoek naar je interesses en talenten.

Ontdekken wat je talenten zijn is heel belangrijk. Bij ons ga je ernaar op zoek via de vragen; Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik?

Op campus Plantijn proef je van de verschillende vakgebieden en ontdek je zo je talenten. Op campus Ruggeveld kies je een domein (STEM of Sport) en ontdek je je talenten binnen dit domein.

Klik op de links van de basisopties voor meer info en lessentabellen. Ook de lessentabellen van 1A en 1B kan je daar vinden.
Klik hier voor uitgebreide info over Leren + Ontdekken