Eerste graad

Leren + Ontdekken” is onze 1e graad. Je bouwt verder op de kennis en vaardigheden die je in de lagere school hebt geleerd. Je bereidt je voor op een studiekeuze in de 2e graad die past bij jouw interesses, mogelijkheden en talenten. Een echte studierichting kies je pas vanaf het 3e jaar.
Zowel in het eerste jaar A-stroom (1A) als in het eerste jaar B-stroom (1B) krijg je basisvorming, al is de inhoud verschillend in 1A (algemene basisvorming) en 1B (toegepaste basisvorming).  Als je het ‘getuigschrift van het basisonderwijs’ hebt behaald kan je starten in 1A. Zonder ‘getuigschrift basisonderwijs’ kan je starten in 1B. Als je slaagt voor 1B behaal je ook het getuigschrift van het basisonderwijs.

In 2A en 2B krijg je ook basisvorming, maar kies je daarnaast een basisoptie. De basisopties dienen als kennismaking zodat je kan ontdekken waarvoor je aanleg en belangstelling hebt.

Op campus Plantijn proef je van verschillende vakgebieden en ontdek je zo je talenten via de vragen Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? Op campus Ruggeveld kies je een domein of interesse (STEM of Sport) en ontdek je je talenten binnen dit domein.

Klik op de links van de basisopties voor meer info en lessentabellen. Ook de lessentabellen van 1A en 1B kan je daar vinden.