wil je inschrijven

7° jaar – Commercieel assistent duaal

Wij verkopen geen lucht

Wat leer je?

Winkelbediende & Verkoper

Je leert in de opleiding verkoop omgaan met klanten. Je oefent in goed communiceren (verbaal en non-verbaal); hierbij horen onder andere verkoopgesprekken (AVRUVOCO), conflictbeheersingstechnieken, probleemoplossingstechnieken, samenwerken, onderhandelen en overtuigen.

Je leert presentatietechnieken en verkooptechnieken. Je leert de kassa doen en de winkel onderhouden. Je krijg commercieel inzicht en productkennis.

Algemene vakken

In de algemene vakken krijg je dezelfde leerstof dan wat vanaf het 3e jaar tot en met het 6e jaar in het voltijds beroepsonderwijs gegeven wordt. Ook krijg je het vak Engels.

Daarnaast kan je deelnemen aan projecten als mini-onderneming, eventbureau en meer!

Bedrijfsbeheer

Als je een eigen zaak wil starten heb je een attest bedrijfsbeheer nodig.
Wij bieden de mogelijkheid om tijdens je opleiding dit attest te behalen. Deze cursus duurt een jaar en wordt gegeven in de vorm van een studentenbedrijf.

Samen met anderen probeer je je studentenbedrijf winstgevend te maken en leer je alle trucs van kopen en verkopen. Zo weet je op het einde van het traject met zekerheid of ondernemen iets voor jou is en heb je een stevige bagage om als zelfstandige aan de slag te gaan.

Andere opleidingen in verkoop

Naast de opleiding verkoop bieden we ook de opleiding technisch verkoper aan. Deze opleiding richt zich meer naar B-to-B verkoop. je komt in de opleiding technisch verkoop eerder terecht in een doe-het-zelf-zaak; een magazijn, bij een verdeler van huishoudtoestellen….

Iets voor jou?

winkel verkoop

Je bent klantvriendelijk

winkel verkoop iets voor jou 2

Je bent stipt en ordelijk

winkel verkoop iets voor jou 1

Je bent commercieel ingesteld

Hoe oud moet je zijn?

Je kan de opleiding volgen vanaf 15 jaar tot je 25 jaar oud bent.

Als je 15 jaar bent moet je minstens de eerste 2 jaren van het voltijds onderwijs hebben gevolgd.

Ben je ouder dan 18 dan moet je in aanmerking komen voor een betaalde job. Je moet dus fysiek in orde zijn en je moet de toestemming hebben om in België te werken.

Heb je nog vragen?

Contacteer ons via deze website of via de telefoon.

Hoe lang duurt de opleiding?

De opleiding verkoop (winkel-kassa) duurt twee tot drie jaar. Je kan verschillende certificaten behalen van aanvuller, kassa-medewerker tot winkelbediende.

Welke voorkennis moet je hebben?

Voorkennis is niet nodig. Wel is het belangrijk dat je in de verkoop voldoende Nederlands kan spreken aangezien je voortdurend met klanten moet kunnen communiceren.

Als je twijfelt of de opleiding wel iets voor jou is, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Je kan altijd een kijkje komen nemen!

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid van de Spectrumschool.
Ik Accepteer

Wat nadien?

Als winkelbediende ben je inzetbaar binnen de diverse gebieden in de verkoopsector; bijvoorbeeld als vertegenwoordiger, technisch verkoper of baliemedewerker. Je kan gaan werken in een supermarkt, in een kledingwinkel…

Met de juiste inzet, motivatie en commercieel inzicht zijn er ook steeds doorgroeimogelijkheden binnen je job.

Contacteer ons voor meer informatie
Contacteer ons voor meer informatie

Na de opleiding winkelbediende-verkoop, kan je nog een vervolgstudie starten in een ander centrum (bijvoorbeeld HBO5), internationale handel, marketing…

Als je in leren en werken een diploma behaalt dan krijg je een diploma van het secundair onderwijs. Wij volgen het leerplan van het BSO - beroeps secundair onderwijs-.

Met dit diploma kan je verder studeren. Denk er wel aan dat verder studeren niet het eerste doel is van een beroepsopleiding. Het doel van een beroepsopleiding is om je voor te bereiden op de arbeidsmarkt. We besteden dus veel aandacht aan competenties die je nodig hebt om te kunnen gaan werken.
Mocht je van plan zijn om verder te gaan studeren, bespreek dit dan zeker met je PAV-leerkrachten. Zij kunnen je adviseren of dit zinvol is. Ze kunnen ook inschatten of je kans maakt om te slagen. Maar vooral ... zij kunnen je tips geven en begeleiden in je plannen om verder te studeren.

Organisatie van de Opleiding: 7° Jaar Commercieel Assistent Duaal

Inleiding

Welkom bij het 7° jaar commercieel assistent duaal aan de Spectrumschool! Deze unieke opleiding is speciaal ontworpen voor jongeren van 18 jaar die hun derde graad hebben afgerond en klaar zijn voor een uitdagende, praktijkgerichte leerervaring. Hier leer je niet alleen de kneepjes van het vak, maar bereid je je ook voor op een carrière met veel goed betaalde banen. Lees verder om te ontdekken hoe deze opleiding is opgebouwd en waarom de Spectrumschool de beste keuze is voor jouw toekomst.

Kwaliteit van de Spectrumschool

Bij de Spectrumschool staat kwaliteit voorop. Ik zorg ervoor dat elke student de best mogelijke leerervaring krijgt. Onze ervaren docenten begeleiden je stap voor stap, zodat je niet alleen de theoretische kennis opdoet, maar deze ook direct kunt toepassen in de praktijk. Twee dagen per week volg je les op school, wat een groot voordeel is vergeleken met opleidingen die slechts één dag les aanbieden. Dit extra lesmoment zorgt ervoor dat je de leerstof beter begrijpt en kunt verwerken.

Focus op Vakmanschap

In het 7° jaar commercieel assistent duaal ligt de nadruk op vakmanschap. Je leert bestellingen van klanten commercieel en administratief behandelen, je krijgt een oog voor kwaliteit en je leert hoe je technische ondersteuning en informatie aan klanten kunt geven. Daarnaast leer je een klantenbestand verwerven en behouden en de verkoop stimuleren. Deze vaardigheden zijn essentieel voor jouw toekomstige carrière en zorgen ervoor dat je als commercieel assistent onmisbaar bent op de werkvloer.

Voordelen van Duaal Leren

Het grootste voordeel van duaal leren is dat je het grootste deel van je tijd doorbrengt op de werkvloer. Concreet gaat het om minstens 20 uur per week, wat meer is dan de helft van de opleiding. Dit betekent dat je direct kunt toepassen wat je op school leert, waardoor je sneller en effectiever nieuwe vaardigheden oppikt. Werkgevers waarderen deze praktijkervaring enorm, waardoor je na je opleiding direct aan de slag kunt in een goed betaalde baan.

Jouw Toekomst als Commercieel Assistent

De opleiding 7° jaar commercieel assistent duaal aan de Spectrumschool bereidt je voor op een succesvolle toekomst. Door de combinatie van theorie en praktijk ben je goed voorbereid op de arbeidsmarkt. De vaardigheden die je leert, zoals het behandelen van bestellingen en het geven van technische ondersteuning, zijn zeer gewild. Bovendien zorgt de ervaring die je opdoet tijdens je werkuren ervoor dat je een voorsprong hebt op anderen die dezelfde opleiding hebben gevolgd zonder de duale component.

Het Beroep van Commercieel Assistent

Als commercieel assistent ben je een echte vakman. Je beheerst niet alleen de commerciële en administratieve kant van het werk, maar ook de technische ondersteuning en klantrelaties. Deze combinatie van vaardigheden maakt jou waardevol voor elk bedrijf. Het is een beroep met veel mogelijkheden voor goed betaalde banen en carrièremogelijkheden. Door te kiezen voor het 7° jaar commercieel assistent duaal investeer je in een solide basis voor jouw toekomst.

Conclusie

De Spectrumschool biedt met het 7° jaar commercieel assistent duaal een opleiding van hoge kwaliteit die jou voorbereidt op een succesvolle carrière. Met de focus op praktijkervaring, ondersteund door twee dagen les op school, ben je goed voorbereid op de arbeidsmarkt. Dit is een unieke kans om je vaardigheden te ontwikkelen en een voorsprong te krijgen in een competitieve omgeving. Kies voor de Spectrumschool en leg de basis voor een glansrijke toekomst als commercieel assistent!

Meer info

Lessentabel DBSO - opleiding

VAKAANTAL LESUREN 2° graadAANTAL LESUREN 3° graadAANTAL LESUREN Diploma
Beroepsgerichte vorming (BGV)688
Project algemene vakken777
Toegepaste algemene vorming2
Engelsgemiddeld 1,5u per weekgemiddeld 1,5u per weekgemiddeld 1,5u per week
WerkinvullingMinimaal 13u per weekMinimaal 13u per weekMinimaal 13u per week
totaal3432

Leren en werken ken je ook onder de naam duaal leren.

Je leert een vak of beroep door werken en leren te combineren.
Zo ga je twee dagen per week naar school en ga je drie dagen werken.
Je krijgt vier keer per jaar een rapport met je resultaten van zowel je prestaties op school als op het werk.

In de vakopleiding leer je een beroep en kan je een certificaat van beroepskwalificatie behalen.

Daarnaast volg je ook één dag per week algemene vakken volgens het leerplan van het beroepsonderwijs. In de algemene vakken kan je een tweede graad, een derde graad of en je diploma secundair onderwijs behalen.

Leren en werken is een uniek systeem.
We werken zonder punten. Je wordt enkel beoordeeld op wat je kan.
Je resultaten in de algemene vakken (PAV) hebben geen invloed op je resultaten in de praktijkvakken.

We werken modulair zodat je ook tijdens het jaar kan afstuderen. Als je alle competenties hebt bereikt in PAV dan behaal je je graad of diploma.

Je kan dus ook niet "blijven zitten" en je studeert op je eigen tempo.

Wil je graag wat meer info? Contacteer ons dan via het formulier of via de telefoon.

Wat kost de opleiding?

We streven er naar om onze opleidingen zo goedkoop mogelijk te houden.

Je betaalt een vast schoolgeld per jaar. (Dat bedrag wordt verminderd als je na 1 maart inschrijft).
Bijkomend betaal je enkel voor wat je verbruikt, voor je werkpak en voor je uitstappen.

De kosten per opleiding verschillen sterk.
De goedkoopste opleiding kost 185€ per jaar; de duurste 350€.

Hoe kan je betalen?

Je kan cash betalen bij de administratie; je kan het bedrag overschrijven en je kan met de bankkaart betalen.
Je hoeft het schoolgeld niet in één keer te betalen. Vier keer per jaar ontvang je een schoolrekening.

Wat moet je betalen bij inschrijving?

Bij de inschrijving rekenen we een voorschot van 50 euro.
Als je dat niet in één keer kan betalen dan kan je dat ook gespreid betalen.

Je krijgt les op campus Ruggeveld in Deurne.

GO! Spectrumschool
Campus Ruggeveld
Ruggeveldlaan 496
2100 Deurne (Antwerpen)
03-328.05.00
info@spectrumschool.be

Je kan ons bereiken met tram 10 - tram 5 - tram 8 - bus 19 - bus 410 - bus 411 - bus 412
For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid van de Spectrumschool.
Ik Accepteer
Bekijk op Google Maps

wil je inschrijven