KINDERZORG

7e specialisatiejaar (Se-n-Se)

Spectrumschool > Onze opleidingen > 7e specialisatiejaar > Kinderzorg
Een opleiding Leren+Bekwamen (arbeidsmarktfinaliteit) van GO! Spectrumschool, Campus Ruggeveld

Wat leer je?

In het 7e specialisatiejaar Kinderzorg (Se-n-Se/voltijds/arbeidsmarktfinaliteit) leer je kinderen stimuleren in hun zelfredzaamheid en hun ontwikkeling door het organiseren van activiteiten en het begeleiden van spel. Je leert wat een kind wanneer kan en hoe je een vertrouwensband kan opbouwen met ouders en collega’s. Dit in combinatie met stages.

Je leert zelfstandig en op een pedagogisch verantwoorde manier omgaan met pasgeborenen, peuters, schoolgaande kinderen die (bijzondere) aandacht of verzorging nodig hebben (vb. mindervalide kinderen).

Je leert kinderen structuur bieden. Je leert hoe je een kind moet verschonen, een bad geeft, nagels knipt, maar ook hoe je levensreddend kan handelen. Je zal baby- en kindermaaltijden bereiden en eetmomenten begeleiden.

Al doende leer je methodisch werken, aandacht hebben voor het welbevinden van elk kind en zijn omgeving, omgaan met diversiteit, samenwerken met ouders en met collega’s maar evengoed leer je zelfstandig instaan voor de totaalzorg, ook in complexe situaties

Tijdens je stages krijg je uitgebreid de kans hetgeen je weet en kunt toe te passen in de praktijk. Zo specialiseer je je vak in een reële werksituatie binnen de kinderzorg.

Iets voor jou?

BKO_iets-voor-jou-3

Je werkt graag met kinderen

BKO_iets-voor-jou-2

Je kan goed samenwerken

BKO_iets-voor-jou-4

Je draagt graag zorg voor anderen

Voor wie?

Werk je graag met kinderen? Ben je sociaal voelend en een zorgend persoon? Dan is de het 7e specialisatiejaar (Se-n-Se) Kinderzorg wellicht iets voor jou!

Wat verwachten we?

Je kan pas een 7e specialisatiejaar aangaan als je minstens het getuigschrift secundair onderwijs hebt behaald. Idealiter heb je vooraf een opleiding gevolgd binnen het vakgebied Zorg (Maatschappij en Welzijn)

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Wat nadien?

Als je slaagt voor deze opleiding behaal je het diploma secundair onderwijs en kan je gaan werken of gaan verder studeren. Je kan bijvoorbeeld aan de slag in een creche, een kinderdagverblijf of in een school. Meer info over mogelijke beroepen en verder studeren vind je hier.

7B KIND

Engels 2
Expressie 2
Levensbeschouwelijk vak 2
Lichamelijke opvoeding 2
Project algemene vakken 7
Opvoedkunde 6
Verzorging 2
totaal 23
Stage 12 weken

Meer info

Raadpleeg hier de lessentabel van het 7e specialisatiejaar BSO Kinderzorg

Je krijgt les op campus Ruggeveld in Deurne.

GO! Spectrumschool
Campus Ruggeveld
Ruggeveldlaan 496
2100 Deurne (Antwerpen)
03-328.05.00
info@spectrumschool.be

Je kan ons bereiken met tram 10 - tram 5 - tram 8 - bus 19 - bus 410 - bus 411 - bus 412
For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer
Bekijk op Google Maps

Vanaf de 3e graad zijn stages een essentieel deel van de opleiding, maar ook vroeger komen de leerlingen al in contact met de werkvloer en de bedrijfswereld op zich.

Onze stagementoren en medewerkers tewerkstelling hebben jarenlang ervaring met het begeleiden van onze leerlingen op de werkvloer. Binnen elk leerdomein hebben we een uitgebreid netwerk aan bedrijven waar stage kan gelopen worden.

Ook lopen er heel wat samenwerkingen met sectoren, bedrijven waar we projectmatig aan de slag gaan, zoals VDAB, Agoria, Umicore, Atlas Copco, etc.

Dit systeem loont wel degelijk. 7 op 10 werkgevers neemt sneller iemand in dienst wanneer die tijdens de opleiding een vorm van werkplekleren heeft gehad, blijkt uit UNIZO-onderzoek. "Werkplekleren moet vanzelfsprekend worden in alle opleidingen, en rechtstreeks aansluiten op de noden van de bedrijven zelf", aldus voormalig UNIZO-topman Karel Van Eetvelt.

Als je kiest voor Leren+Bekwamen volg je een voltijdse opleiding. Je bekwaamt je in je vak en je maakt kennis met de arbeidsmarkt. Je kiest een vakgebied binnen Nijverheid, STEM, Sport of Zorg (Maatschappij & Welzijn).

Je krijgt praktijkgerichte vorming door onze vakdeskundige leerkrachten. Leren op de werkvloer is een belangrijk onderdeel van onze voltijdse opleidingen in Leren + Bekwamen. Via stages, werkplekleren en samenwerking met sectoren en bedrijven wordt je begeleid naar een goede plaats op de arbeidsmarkt. Ook bieden we een deel van de opleidingen aan binnen Duaal Leren.

Als je slaagt voor één van onze opleidingen behaal je het diploma secundair onderwijs. Ook een getuigschrift bedrijfsbeheer is mogelijk.

Ons schooldomein en praktijkateliers bieden ruime praktijkmogelijkheden.

We bieden je een traject op maat waarin individuele begeleiding en een warm leerklimaat centraal staan.

Een specifieke vraag over deze opleiding?

Sonja Wellens
Adjunct-directeur Leren + Bekwamen
adjunctdeurne@spectrumschool.be
03/328 05 21