wil je inschrijven

Haartooi – Kapper – Haarzorg

betaalbare opleiding
kapper – kapsalonverantwoordelijke – haartooi

Je betaalt enkel schoolgeld, je moet zelf geen materialen aankopen

Wat leer je?

Kapper & haartooi

Als kapper kan je zowel mannen als vrouwen een juiste snit geven. Er ligt een grote klemtoon op haarverzorging, op wassen en kleuren. Je leert ook hoe je tijdelijke kapsels vorm geeft. We besteden aandacht aan wassen, knippen, watergolf, permanent, kleuren, brushing. Ook het verzorgen van pruiken leer je in de opleiding. We leren je ook de basis van schoonheidszorgen aan, gelaatsverzorging, grime en manicure komen ook aan bod. Deze opleiding bereidt voor op het kappersberoep.

Zelfstandig kapper

Als je de opleiding kapper tot een goed einde hebt gebracht kan je je specialiseren als zelfstandig uitbater van een kapsalon. Deze vervolgopleiding is vooral interessant als je je eigen zaak wil beginnen.

Algemene vakken

In de algemene vakken krijg je dezelfde leerstof dan wat vanaf het 3e jaar tot en met het 6e jaar in het voltijds beroepsonderwijs gegeven wordt. Ook krijg je het vak Engels.

Daarnaast kan je deelnemen aan projecten als mini-onderneming, eventbureau en meer!

Bedrijfsbeheer

Als je een eigen zaak wil starten heb je een attest bedrijfsbeheer nodig.
Wij bieden de mogelijkheid om tijdens je opleiding dit attest te behalen. Deze cursus duurt een jaar en wordt gegeven in de vorm van een studentenbedrijf.

Samen met anderen probeer je je studentenbedrijf winstgevend te maken en leer je alle trucs van kopen en verkopen. Zo weet je op het einde van het traject met zekerheid of ondernemen iets voor jou is en heb je een stevige bagage om als zelfstandige aan de slag te gaan.

Iets voor jou?

kapper

Je werkt graag voor klanten

kapper knipt

Je houdt van schoonheid

barber shop

Je werkt nauwgezet

Hoe oud moet je zijn?

Je kan de opleiding volgen vanaf 15 jaar tot je 25 jaar oud bent.

Als je 15 jaar bent moet je minstens de eerste 2 jaren van het voltijds onderwijs hebben gevolgd.

Ben je ouder dan 18 dan moet je in aanmerking komen voor een betaalde job. Je moet dus fysiek in orde zijn en je moet de toestemming hebben om in België te werken.

Heb je nog vragen?

Contacteer ons via deze website of via de telefoon.

Hoe lang duurt de opleiding?

De opleiding kapper duurt twee tot drie jaar afhankelijk van je ervaring, je handigheid en je voorkennis.
Kapper is een knelpuntberoep.
Kappers zijn erg gegeerd op de arbeidsmarkt.

Welke voorkennis moet je hebben?

Voor de opleiding tot kapper moet je geen speciale voorkennis hebben.
Als je twijfelt of de opleiding wel iets voor jou is, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Je kan altijd een kijkje komen nemen!

Wat nadien?

Bij de Spectrumschool kun je een opleiding tot kapper volgen die supergoed is voor je toekomst! Je leert niet alleen in de klas, maar ook in echte kapsalons. De docenten zijn ervaren en hebben een cool programma gemaakt waarin je leert over knippen, stylen, en kleuren.

Wat deze school bijzonder maakt, is dat je niet alleen uit boeken leert, maar ook echt aan de slag gaat. Samen met bekende kapsalons leer je van professionals in de kapperswereld. Zo ben je goed voorbereid op wat je te wachten staat als je aan het werk gaat.

De Spectrumschool zorgt ervoor dat je niet alleen goed kunt knippen en stylen, maar ook leert over het runnen van je eigen kapperszaak. Ze vinden het belangrijk dat je niet alleen een goede kapper bent, maar ook een slimme ondernemer.

Als je klaar bent met je opleiding, zijn er veel kansen voor jou. De school heeft connecties met bekende bedrijven in de kapperswereld. Of je nu in chique salons wilt werken, wilt meedoen aan wedstrijden, of je wilt specialiseren in haarstyling voor modeshows, de Spectrumschool opent de deuren voor jouw droomcarrière.

Kortom, de duale kappersopleiding bij de Spectrumschool leert je niet alleen technisch goed te zijn, maar geeft je ook een stevige basis om succesvol te zijn in de kapperswereld. Het is een actieve manier van leren, ondersteund door geweldig onderwijs, waardoor jij straks de sleutel hebt tot succes in deze spannende sector!

Contacteer ons voor meer informatie

Contacteer ons voor meer informatie

Als je in leren en werken een diploma behaalt dan krijg je een diploma van het secundair onderwijs. Wij volgen het leerplan van het BSO - beroeps secundair onderwijs-.

Met dit diploma kan je verder studeren. Denk er wel aan dat verder studeren niet het eerste doel is van een beroepsopleiding. Het doel van een beroepsopleiding is om je voor te bereiden op de arbeidsmarkt. We besteden dus veel aandacht aan competenties die je nodig hebt om te kunnen gaan werken.
Mocht je van plan zijn om verder te gaan studeren, bespreek dit dan zeker met je PAV-leerkrachten. Zij kunnen je adviseren of dit zinvol is. Ze kunnen ook inschatten of je kans maakt om te slagen. Maar vooral ... zij kunnen je tips geven en begeleiden in je plannen om verder te studeren.

Als kapper werk je in een kapsalon en zorg je ervoor dat de haren van je klanten er goed uitzien. Je kent veel verschillende kapsels en stijlen en weet welk kapsel bij welk haartype en persoon past. Je gebruikt allerlei technieken om het haar mooi te maken. Je luistert goed naar wat de klanten willen en doet er alles aan om ze blij te maken. Sommige kappers richten zich op specifieke groepen, zoals mannen, vrouwen of kinderen. Anderen hebben een eigen stijl, zoals modern of klassiek, of zijn gespecialiseerd in kleuren of extensions.

Je kunt werken voor een kapsalon met duaal leren, misschien zelfs voor jezelf, of in een keten. Het is belangrijk om vriendelijk te zijn naar klanten toe en om hen advies te geven over haarproducten. Soms verkoop je zelfs producten in de salon. Het is ook belangrijk om er zelf verzorgd uit te zien en op de hoogte te blijven van de laatste trends. Natuurlijk zorg je ervoor dat alles schoon en hygiënisch blijft in de salon.

Meer info

Raadpleeg hier de lessentabellen van de deeltijdse opleiding Kapper:

Leren en werken ken je ook onder de naam duaal leren.

Je leert een vak of beroep door werken en leren te combineren.
Zo ga je twee dagen per week naar school en ga je drie dagen werken.
Je krijgt vier keer per jaar een rapport met je resultaten van zowel je prestaties op school als op het werk.

In de vakopleiding leer je een beroep en kan je een certificaat van beroepskwalificatie behalen.

Daarnaast volg je ook één dag per week algemene vakken volgens het leerplan van het beroepsonderwijs. In de algemene vakken kan je een tweede graad, een derde graad of en je diploma secundair onderwijs behalen.

Leren en werken is een uniek systeem.
We werken zonder punten. Je wordt enkel beoordeeld op wat je kan.
Je resultaten in de algemene vakken (PAV) hebben geen invloed op je resultaten in de praktijkvakken.

We werken modulair zodat je ook tijdens het jaar kan afstuderen. Als je alle competenties hebt bereikt in PAV dan behaal je je graad of diploma.

Je kan dus ook niet "blijven zitten" en je studeert op je eigen tempo.

Wil je graag wat meer info? Contacteer ons dan via het formulier of via de telefoon.

Wat kost de opleiding?

We streven er naar om onze opleidingen zo goedkoop mogelijk te houden.

Je betaalt een vast schoolgeld per jaar. (Dat bedrag wordt verminderd als je na 1 maart inschrijft).
Bijkomend betaal je enkel voor wat je verbruikt, voor je werkpak en voor je uitstappen.

De kosten per opleiding verschillen sterk.
De goedkoopste opleiding kost 185€ per jaar; de duurste 350€.

Hoe kan je betalen?

Je kan cash betalen bij de administratie; je kan het bedrag overschrijven en je kan met de bankkaart betalen.
Je hoeft het schoolgeld niet in één keer te betalen. Vier keer per jaar ontvang je een schoolrekening.

Wat moet je betalen bij inschrijving?

Bij de inschrijving rekenen we een voorschot van 50 euro.
Als je dat niet in één keer kan betalen dan kan je dat ook gespreid betalen.

Je krijgt les op campus Ruggeveld in Deurne.

GO! Spectrumschool
Campus Ruggeveld
Ruggeveldlaan 496
2100 Deurne (Antwerpen)
03-328.05.00
info@spectrumschool.be

Je kan ons bereiken met tram 10 - tram 5 - tram 8 - bus 19 - bus 410 - bus 411 - bus 412
For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid van de Spectrumschool.
Ik Accepteer
Bekijk op Google Maps

wil je inschrijven