Polyvalent mecanicien personenvoertuigen en lichte bedrijfsvoertuigen

Wat leer je?

(We werken aan deze opleidingspagina, later komt hier meer informatie over deze opleiding. Even geduld a.u.b.)

Duaal leren

Waarom kiezen voor duaal leren?

  • Je leert in een echte werkomgeving
  • Je verhoogt je kansen op de arbeidsmarkt
  • Je bent mee met de nieuwste tools en technologieën
  • Al doende leren verhoogt je motivatie.
  • Je oefent ‘soft skills’ die belangrijk zijn op de arbeidsmarkt, zoals samenwerken, initiatief nemen, op tijd komen, …

> Alle info over duaal leren

duaal leren spectrumschool deurne antwerpen

Iets voor jou?

Voor wie?

(We werken aan deze opleidingspagina, later komt hier meer informatie. Even geduld a.u.b.)
Wil je graag leren combineren met werken?
Dan is deze richting wellicht iets voor jou.

Wat heb je nodig om te kunnen starten?

Om te starten in duaal moet je houder zijn van een getuigschrift van de 2e graad van het secundair onderwijs, of een gunstige beslissing van de klassenraad.
Niemand kan in een duale opleiding (met werkplekcomponent) stappen zolang hij voltijds leerplichtig is, omdat het wettelijk onmogelijk is voor een voltijds leerplichtige om toe te treden tot de arbeidsmarkt. Je bent voltijds leerplichtig tot je 16 jaar. Als je 15 jaar bent, moet minstens de eerste 2 jaren van het secundair onderwijs hebt gevolgd.

Wat nadien?

Na de opleiding duaal behaal je het getuigschrift van het secundair onderwijs. Je hebt dan echter nog geen diploma secundair onderwijs. Het is dus aangeraden om een 7e specialisatiejaar te volgen.

We werken nog aan deze pagina. Meer informatie over vervolgopleidingen en je diploma volgt.

Na het afronden van de opleiding tot Polyvalent Mecanicien Personen- en Lichte Bedrijfsvoertuigen aan de Spectrumschool opent zich een boeiend en veelzijdig arbeidsveld voor afgestudeerden. Met een solide basis in autotechniek en mechanica zijn de carrièremogelijkheden gevarieerd en veelbelovend.

Een natuurlijk vervolg na het behalen van deze opleiding is het betreden van de arbeidsmarkt als auto- en bedrijfsvoertuigmonteur. Afgestudeerden zijn uitgerust met de nodige kennis en vaardigheden om onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uit te voeren aan personen- en lichte bedrijfsvoertuigen. Door de praktijkgerichte aanpak van de Spectrumschool hebben studenten hands-on ervaring opgedaan met diverse voertuigsystemen, waardoor ze klaar zijn voor de uitdagingen in de autowereld.

De Spectrumschool, bekend om haar toewijding aan hoogwaardig technisch onderwijs, biedt een uitgebreid curriculum dat zich niet alleen richt op technische aspecten, maar ook op bredere beroepsgerichte competenties. Dit maakt afgestudeerden niet alleen bekwaam in het uitvoeren van mechanisch werk, maar ook in het communiceren met klanten, effectief samenwerken binnen een team, en het begrijpen van de bredere context van de automotive-industrie.

Een ander aantrekkelijk aspect van de opleiding aan de Spectrumschool is de nadruk op het volgen van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de autowereld. Dit stelt afgestudeerden in staat om niet alleen met bestaande voertuigtechnologieën om te gaan, maar ook om zich aan te passen aan de voortdurende evolutie binnen de sector, waardoor ze aantrekkelijke kandidaten worden voor werkgevers die streven naar innovatie en vooruitgang.

De Spectrumschool fungeert als een brug tussen onderwijs en werkgelegenheid, waarbij studenten worden voorbereid op een succesvolle toekomst in de automotive-industrie. De focus op praktische vaardigheden, theoretische kennis en professionele ontwikkeling maakt de afgestudeerden van de Polyvalent Mecanicien-opleiding waardevolle assets voor autowerkplaatsen, dealerships, en andere bedrijven in de automotive sector. Kortom, met een diploma van de Spectrumschool zijn de mogelijkheden voor afgestudeerden om een bloeiende carrière als polyvalent mecanicien te starten veelbelovend en veelzijdig.

Na het afronden van de opleiding tot Polyvalent Mecanicien Personen- en Lichte Bedrijfsvoertuigen aan de Spectrumschool, gaan er interessante en diverse werkopties open voor mensen zoals ik. Met een sterke basis in autotechniek en mechanica zijn er veel verschillende banen waaruit ik kan kiezen.

Een logische stap na het behalen van mijn diploma is om aan het werk te gaan als monteur voor auto’s en lichte bedrijfsvoertuigen. Door de opleiding heb ik de nodige kennis en vaardigheden opgedaan om onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uit te voeren aan deze voertuigen. Dankzij de praktijkgerichte aanpak op de Spectrumschool heb ik ook ervaring opgedaan met verschillende autotechnologieën, wat me goed voorbereidt op de uitdagingen in de autowereld.

De Spectrumschool staat bekend om haar toewijding aan hoogwaardig technisch onderwijs en biedt een uitgebreid programma. Naast technische vaardigheden leerde ik ook bredere beroepsgerichte competenties. Dit betekent dat ik niet alleen goed ben in het uitvoeren van mechanisch werk, maar ook in communiceren met klanten, effectief samenwerken in een team en begrip hebben van de bredere context van de automotive-industrie.

Wat de opleiding aan de Spectrumschool extra interessant maakt, is de nadruk op het volgen van de nieuwste trends in de autowereld. Hierdoor kan ik niet alleen omgaan met bestaande autotechnologieën, maar ben ik ook klaar voor toekomstige ontwikkelingen in de sector. Dit maakt mij aantrekkelijk voor werkgevers die waarde hechten aan innovatie en vooruitgang.

De Spectrumschool is een plek waar onderwijs en werk samenkomen, en ze hebben me goed voorbereid op een succesvolle toekomst in de automotive-industrie. Door te focussen op praktische vaardigheden, theoretische kennis en professionele ontwikkeling, ben ik een waardevolle kracht voor autowerkplaatsen, dealerships en andere bedrijven in de automotive sector. Kortom, met mijn diploma van de Spectrumschool zijn de mogelijkheden om een bloeiende carrière als polyvalent mecanicien te starten veelbelovend en divers.

Meer info

(We werken nog aan deze pagina. Later komen hier de lessentabellen van deze opleiding.)

Je krijgt les op campus Ruggeveld in Deurne.

GO! Spectrumschool
Campus Ruggeveld
Ruggeveldlaan 496
2100 Deurne (Antwerpen)
03-328.05.00
info@spectrumschool.be

Je kan ons bereiken met tram 10 - tram 5 - tram 8 - bus 19 - bus 410 - bus 411 - bus 412
For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid van de Spectrumschool.
Ik Accepteer
Bekijk op Google Maps

Vanaf de 3e graad zijn stages een essentieel deel van de opleiding, maar ook vroeger komen de leerlingen al in contact met de werkvloer en de bedrijfswereld op zich.

Onze stagementoren en medewerkers tewerkstelling hebben jarenlang ervaring met het begeleiden van onze leerlingen op de werkvloer. Binnen elk leerdomein hebben we een uitgebreid netwerk aan bedrijven waar stage kan gelopen worden.

Ook lopen er heel wat samenwerkingen met sectoren, bedrijven waar we projectmatig aan de slag gaan, zoals VDAB, Agoria, Umicore, Atlas Copco, etc.

Dit systeem loont wel degelijk. 7 op 10 werkgevers neemt sneller iemand in dienst wanneer die tijdens de opleiding een vorm van werkplekleren heeft gehad, blijkt uit UNIZO-onderzoek. "Werkplekleren moet vanzelfsprekend worden in alle opleidingen, en rechtstreeks aansluiten op de noden van de bedrijven zelf", aldus voormalig UNIZO-topman Karel Van Eetvelt.

Als je kiest voor Leren+Bekwamen volg je een voltijdse opleiding. Je bekwaamt je in je vak en je maakt kennis met de arbeidsmarkt. Je kiest een vakgebied binnen Nijverheid, STEM, Sport of Zorg (Maatschappij & Welzijn).

Je krijgt praktijkgerichte vorming door onze vakdeskundige leerkrachten. Leren op de werkvloer is een belangrijk onderdeel van onze voltijdse opleidingen in Leren + Bekwamen. Via stages, werkplekleren en samenwerking met sectoren en bedrijven wordt je begeleid naar een goede plaats op de arbeidsmarkt. Ook bieden we een deel van de opleidingen aan binnen Duaal Leren.

Als je slaagt voor één van onze opleidingen behaal je het diploma secundair onderwijs. Ook een getuigschrift bedrijfsbeheer is mogelijk.

Ons schooldomein en praktijkateliers bieden ruime praktijkmogelijkheden.

We bieden je een traject op maat waarin individuele begeleiding en een warm leerklimaat centraal staan.

Een specifieke vraag over deze opleiding?

Sonja Wellens
Adjunct-directeur Leren + Bekwamen
adjunctdeurne@spectrumschool.be
03/328 05 21