THUIS- EN BEJAARDENZORG

7E SPECIALISATIEJAAR (SE-N-SE)

Wat leer je?

In het 7e specialisatiejaar Thuis- en bejaardenzorg (Se-n-Se / voltijds / arbeidsmarktfinaliteit) specialiseer jij je verder in het werken met gezinnen en bejaarden. Je doet praktijkervaring op binnen en buiten de school via stages en projecten.

Je leert werken in verschillende complexere zorgsituaties; eerst onder begeleiding, later zelfstandig. Je leert de behoeften en de noden van de doelgroep kennen, methodisch, kwaliteitsvol en zorgzaam werken met en voor mensen. Je leert observeren, rapporteren, een gepaste woon- en leefsituatie creëren en zorgen voor het welzijn van de bejaarde en/of het gezin.

Iets voor jou?

werken-kinderen

Je werkt graag met mensen

logistiek-zorg_iets-voor-jou-3

Je draagt graag zorg voor anderen

logistiek-zorg_iet-voor-jou-1

Je kan goed samenwerken

Voor wie?

Werk je graag met mensen en ouderen specifiek? Ben je sociaal voelend en een zorgend persoon? Dan is de het 7e specialisatiejaar (Se-n-Se) Thuis- en bejaardenzorg wellicht iets voor jou!

Wat verwachten we?

Je kan pas een 7e specialisatiejaar aangaan als je minstens het getuigschrift secundair onderwijs hebt behaald. Idealiter heb je vooraf een opleiding gevolgd binnen het domein Zorg (Maatschappij en Welzijn)

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Wat nadien?

Als je slaagt voor deze opleiding behaal je het diploma secundair onderwijs en kan je gaan werken of gaan verder studeren. Je kan je laten regristreren als zorgkundige. Zo kan je bijvoorbeeld aan de slag in centra voor thuis- en bejaardenzorg, rustoorden, ziekenhuizen en gezinshulp.

Meer info over mogelijke beroepen en verder studeren vind je hier

Engels 2
Expressie 2
Levensbeschouwelijk vak 2
Lichamelijke opvoeding 2
Project algemene vakken 7
Huishoudkunde 2
Verzorging 2
Opvoedkunde 6
totaal 25
Stage 10 weken

Meer info

Binnenkort kan je hier de lessentabel raadplegen van het 7e specialisatiejaar Thuis- en Bejaardenzorg (arbeidsmarktfinaliteit)

Je krijgt les op campus Ruggeveld in Deurne.

GO! Spectrumschool
Campus Ruggeveld
Ruggeveldlaan 496
2100 Deurne (Antwerpen)
03-328.05.00
info@spectrumschool.be

Je kan ons bereiken met tram 10 - tram 5 - tram 8 - bus 19 - bus 410 - bus 411 - bus 412
For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer
Bekijk op Google Maps

Vanaf de 3e graad zijn stages een essentieel deel van de opleiding, maar ook vroeger komen de leerlingen al in contact met de werkvloer en de bedrijfswereld op zich.

Onze stagementoren en medewerkers tewerkstelling hebben jarenlang ervaring met het begeleiden van onze leerlingen op de werkvloer. Binnen elk leerdomein hebben we een uitgebreid netwerk aan bedrijven waar stage kan gelopen worden.

Ook lopen er heel wat samenwerkingen met sectoren, bedrijven waar we projectmatig aan de slag gaan, zoals VDAB, Agoria, Umicore, Atlas Copco, etc.

Dit systeem loont wel degelijk. 7 op 10 werkgevers neemt sneller iemand in dienst wanneer die tijdens de opleiding een vorm van werkplekleren heeft gehad, blijkt uit UNIZO-onderzoek. "Werkplekleren moet vanzelfsprekend worden in alle opleidingen, en rechtstreeks aansluiten op de noden van de bedrijven zelf", aldus voormalig UNIZO-topman Karel Van Eetvelt.

Als je kiest voor Leren+Bekwamen volg je een voltijdse opleiding. Je bekwaamt je in je vak en je maakt kennis met de arbeidsmarkt. Je kiest een vakgebied binnen Nijverheid, STEM, Sport of Zorg (Maatschappij & Welzijn).

Je krijgt praktijkgerichte vorming door onze vakdeskundige leerkrachten. Leren op de werkvloer is een belangrijk onderdeel van onze voltijdse opleidingen in Leren + Bekwamen. Via stages, werkplekleren en samenwerking met sectoren en bedrijven wordt je begeleid naar een goede plaats op de arbeidsmarkt. Ook bieden we een deel van de opleidingen aan binnen Duaal Leren.

Als je slaagt voor één van onze opleidingen behaal je het diploma secundair onderwijs. Ook een getuigschrift bedrijfsbeheer is mogelijk.

Ons schooldomein en praktijkateliers bieden ruime praktijkmogelijkheden.

We bieden je een traject op maat waarin individuele begeleiding en een warm leerklimaat centraal staan.

Een specifieke vraag over deze opleiding?

(foto Danny)

Danny Erreygers
Afdelingshoofd Automechanica
danny.erreygers@spectrumschool.be
03/328 05 11