Industriële Elektriciteit

7e specialisatiejaar

Spectrumschool > Onze opleidingen > Elektriciteit > Industriële Elektriciteit
Een opleiding Leren+Bekwamen (arbeidsmarktfinaliteit) van GO! Spectrumschool, Campus Ruggeveld

Wat leer je?

In het 7e specialisatiejaar Industriële Elektriciteit (voltijds/BSO) specialiseer je in ons atelier in onderhoud, montage en herstelling van enerzijds liften, deuren, roltrappen (mechanica, informatica, pneumatica, hydraulica); anderzijds in de energiedistributie, aandrijf- en hoogspanningstechniek. Het is een praktijkgerichte opleiding. Via concrete realisaties, projecten en stages verhoog je je kennis van elektronische sturings- en automatisatietechnieken. Je leert kwaliteitsvol werk leveren met oog voor veiligheid, gezondheid en milieu.

Iets voor jou?

LB elektromechanica elektrotechnieken IMG 0549 scaled

Je bent nauwkeurig

LB bso elektromechanica elektrotechnieken SAM 0497

Je hebt oog voor detail

industriële elektriciteit

Je bent handig

Voor wie?

Ben je geïnteresseerd in elektrische installaties & machines? Ben je handig en nauwkeurig? Werk je graag met je handen, maar ook met de computer?
Dan is deze richting wellicht iets voor jou.

Wat verwachten we?

Je kan pas een 7e specialisatiejaar aangaan als je minstens het getuigschrift secundair onderwijs hebt behaald. Idealiter heb je vooraf een opleiding gevolgd binnen het vakgebied Elektriciteit:  Elektriciteit of Elektrisch Installateur Duaal.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid van de Spectrumschool.
Ik Accepteer

Wat nadien?

Als je slaagt voor deze opleiding behaal je het diploma secundair onderwijs en kan je gaan werken of gaan verder studeren. Mogelijke beroepen zijn onderhoudselektricien, technicus elektronische installaties, elektrisch monteur, etc. Je kan ook verder studeren. Hogere studies (se-n-se, HBO, professionele bachelor) binnen het vakgebied behoren zeker tot de mogelijkheden. Meer info vind je hier.

7B IE

Elektriciteit 12
Engels 2
Levensbeschouwelijk vak 2
Lichamelijke opvoeding 2
Project algemene vakken 7
totaal 25
Stage elektriciteit 8 weken

Meer info

Raadpleeg hier de lessentabel van het 7e specialisatiejaar Industriële Elektriciteit (BSO):

Je krijgt les op campus Ruggeveld in Deurne.

GO! Spectrumschool
Campus Ruggeveld
Ruggeveldlaan 496
2100 Deurne (Antwerpen)
03-328.05.00
info@spectrumschool.be

Je kan ons bereiken met tram 10 - tram 5 - tram 8 - bus 19 - bus 410 - bus 411 - bus 412
For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid van de Spectrumschool.
Ik Accepteer
Bekijk op Google Maps

Vanaf de 3e graad zijn stages een essentieel deel van de opleiding, maar ook vroeger komen de leerlingen al in contact met de werkvloer en de bedrijfswereld op zich.

Onze stagementoren en medewerkers tewerkstelling hebben jarenlang ervaring met het begeleiden van onze leerlingen op de werkvloer. Binnen elk leerdomein hebben we een uitgebreid netwerk aan bedrijven waar stage kan gelopen worden.

Ook lopen er heel wat samenwerkingen met sectoren, bedrijven waar we projectmatig aan de slag gaan, zoals VDAB, Agoria, Umicore, Atlas Copco, etc.

Dit systeem loont wel degelijk. 7 op 10 werkgevers neemt sneller iemand in dienst wanneer die tijdens de opleiding een vorm van werkplekleren heeft gehad, blijkt uit UNIZO-onderzoek. "Werkplekleren moet vanzelfsprekend worden in alle opleidingen, en rechtstreeks aansluiten op de noden van de bedrijven zelf", aldus voormalig UNIZO-topman Karel Van Eetvelt.

Als je kiest voor Leren+Bekwamen volg je een voltijdse opleiding. Je bekwaamt je in je vak en je maakt kennis met de arbeidsmarkt. Je kiest een vakgebied binnen Nijverheid, STEM, Sport of Zorg (Maatschappij & Welzijn).

Je krijgt praktijkgerichte vorming door onze vakdeskundige leerkrachten. Leren op de werkvloer is een belangrijk onderdeel van onze voltijdse opleidingen in Leren + Bekwamen. Via stages, werkplekleren en samenwerking met sectoren en bedrijven wordt je begeleid naar een goede plaats op de arbeidsmarkt. Ook bieden we een deel van de opleidingen aan binnen Duaal Leren.

Als je slaagt voor één van onze opleidingen behaal je het diploma secundair onderwijs. Ook een getuigschrift bedrijfsbeheer is mogelijk.

Ons schooldomein en praktijkateliers bieden ruime praktijkmogelijkheden.

We bieden je een traject op maat waarin individuele begeleiding en een warm leerklimaat centraal staan.

Een specifieke vraag over deze opleiding?

Sonja Wellens
Adjunct-directeur Leren + Bekwamen
adjunctdeurne@spectrumschool.be
03/328 05 21

Ontdek het Zevende Jaar Industriële Elektriciteit aan de Spectrumschool

Waarom Kiezen voor het Zevende Jaar BSO Industriële Elektriciteit?

Ben je gepassioneerd door elektriciteit en wil je een praktische opleiding volgen die je klaarstoomt voor een boeiende carrière? Overweeg dan zeker het zevende jaar BSO Industriële Elektriciteit aan de Spectrumschool. Deze opleiding biedt een uitgebreide training in industriële elektriciteit, met een sterke focus op praktische vaardigheden en relevante theoretische kennis.

De Voordelen van Studeren aan de Spectrumschool

Bij de Spectrumschool streven we naar niets minder dan excellentie in onderwijs. Als toonaangevende instelling in de regio staan we bekend om onze hoogwaardige opleidingen en ons ervaren docententeam. Hier zijn enkele redenen waarom de Spectrumschool de ideale keuze is voor jouw zevende jaar BSO Industriële Elektriciteit:

1. Gedegen Curriculum

Ons zevende jaar Industriële Elektriciteit is zorgvuldig ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de industrie. We bieden een uitgebreid curriculum dat zowel praktijkgerichte training als theoretische kennis omvat. Van elektrische installaties tot automatiseringstechnieken, je krijgt de kans om alle essentiële vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor een succesvolle carrière in de elektriciteitssector.

2. Praktijkgerichte Benadering

Bij de Spectrumschool geloven we in leren door te doen. Daarom besteden we veel aandacht aan praktijkervaring in onze opleiding. Je krijgt de kans om te werken met echte industriële apparatuur en systemen, waardoor je vertrouwd raakt met de dagelijkse uitdagingen van het vakgebied. Onze goed uitgeruste praktijklokalen bieden de perfecte omgeving om je vaardigheden te ontwikkelen en te verfijnen onder begeleiding van ervaren professionals.

3. Individuele Begeleiding

Bij ons staat elke student centraal. Onze docenten zijn toegewijd aan het bieden van persoonlijke begeleiding en ondersteuning om ervoor te zorgen dat je het beste uit jezelf haalt. Of je nu extra hulp nodig hebt bij een bepaald onderwerp of advies wilt over je toekomstige carrièrepad, we staan altijd voor je klaar om je te helpen slagen.

Wat Kun je Verwachten van het Zevende Jaar BSO Industriële Elektriciteit?

Tijdens het zevende jaar BSO Industriële Elektriciteit aan de Spectrumschool zul je een breed scala aan onderwerpen bestuderen die relevant zijn voor de elektriciteitssector. Enkele van de belangrijkste onderdelen van het curriculum zijn onder andere:

– Elektrische Installaties

Je leert alles over het ontwerpen, installeren en onderhouden van elektrische installaties, zowel voor residentiële als industriële toepassingen. Van het lezen van technische schema’s tot het uitvoeren van praktische bekabelingswerkzaamheden, deze module biedt een grondige basis in elektrische installatietechniek.

– Automatiseringstechnieken

Automatisering speelt een steeds grotere rol in moderne industrieën. In deze module maak je kennis met verschillende automatiseringstechnieken en leer je hoe je geautomatiseerde systemen kunt installeren, programmeren en onderhouden.

– Veiligheid en Reglementering

Veiligheid staat altijd voorop in de elektriciteitssector. Tijdens deze module bestudeer je de relevante veiligheidsvoorschriften en regelgeving en leer je hoe je veilig kunt werken met elektrische installaties en apparatuur.

Start Je Toekomstige Carrière aan de Spectrumschool

Met een diploma van het zevende jaar BSO Industriële Elektriciteit aan de Spectrumschool ben je klaar om je carrière in de elektriciteitssector te lanceren. Of je nu kiest voor een job als elektricien, installateur of onderhoudstechnicus, onze uitgebreide opleiding zal je voorbereiden op succes in elke rol die je ambieert.

Schrijf je vandaag nog in voor het zevende jaar BSO Industriële Elektriciteit aan de Spectrumschool en zet de eerste stap naar een veelbelovende toekomst in de wereld van industriële elektriciteit!