knopschrijfjenuin 300x159 - Interieurinrichting

INTERIEURINRICHTING

7E SPECIALISATIEJAAR

Spectrumschool > Onze opleidingen > 7e specialisatiejaar > Interieurinrichting
Een opleiding Leren+Bekwamen (BSO) van GO! Spectrumschool, Campus Ruggeveld

Wat leer je?

In het 7e specialisatiejaar Interieurinrichting (voltijds/BSO) doe je vooral praktijkervaring op in verband met het inrichten en afwerken van interieurs. In onze praktijkateliers en tijdens uitgebreide stages leer je zelfstandig bestaande situaties (bijvoorbeeld keukens en losse elementen) correct opmeten, schetsen, tekenen, maatwerk uitvoeren en plaatsen, CAD/CAM/CNL en de inrichting volgens de regels van de kunst afwerken. Je werkt voornamelijk met hout maar ook het plaatsen van plafondsystemen, gips- en kartonwanden… horen erbij. Je leert houtbewerkingsmachines instellen, bedienen en onderhouden.

Iets voor jou?

LB bso hout SAM 0628 - Interieurinrichting

Je bent handig

LB bso hout SAM 0550 - Interieurinrichting

Je werkt nauwkeurig

LB bso hout SAM 0545 - Interieurinrichting

Je hebt oog voor detail

Voor wie?

Werk je graag met je handen en met natuurlijke materialen? Heb je gevoel voor finesse? Zie je jezelf meubels maken, parket leggen, trappen maken en installeren, etc.?
Dan is deze richting wellicht iets voor jou.

Wat verwachten we?

Je kan pas een 7e specialisatiejaar aangaan als je minstens het getuigschrift secundair onderwijs hebt behaald. Idealiter heb je vooraf een opleiding gevolgd binnen het vakgebied Hout 

Wat nadien?

Als je slaagt voor deze opleiding behaal je het diploma secundair onderwijs en kan je gaan werken of gaan verder studeren. Mogelijke beroepen zijn ambachtelijk houtbewerker, binnenschrijnwerker, monteur van interieurinrichtingen, podiumtechnicus decor en rekwisieten, etc.  Dit zijn meestal knelpuntberoepen, dus binnen deze sector zal je snel aan de slag kunnen. Je kan ook verder studeren. Hogere studies (se-n-se, HBO, professionele bachelor) binnen het vakgebied behoren zeker tot de mogelijkheden. Meer info vind je hier.

Meer info

Raadpleeg hier de lessentabel van het 7e specialisatiejaar Industriële Elektriciteit (BSO):

Je krijgt les op campus Ruggeveld in Deurne.

GO! Spectrumschool
Campus Ruggeveld
Ruggeveldlaan 496
2100 Deurne (Antwerpen)
03-328.05.00
info@spectrumschool.be

Je kan ons bereiken met tram 10 - tram 5 - tram 8 - bus 19 - bus 410 - bus 411 - bus 412
Bekijk op Google Maps

Vanaf de 3e graad zijn stages een essentieel deel van de opleiding, maar ook vroeger komen de leerlingen al in contact met de werkvloer en de bedrijfswereld op zich.

Onze stagementoren en medewerkers tewerkstelling hebben jarenlang ervaring met het begeleiden van onze leerlingen op de werkvloer. Binnen elk leerdomein hebben we een uitgebreid netwerk aan bedrijven waar stage kan gelopen worden.

Ook lopen er heel wat samenwerkingen met sectoren, bedrijven waar we projectmatig aan de slag gaan, zoals VDAB, Agoria, Umicore, Atlas Copco, etc.

Dit systeem loont wel degelijk. 7 op 10 werkgevers neemt sneller iemand in dienst wanneer die tijdens de opleiding een vorm van werkplekleren heeft gehad, blijkt uit UNIZO-onderzoek. "Werkplekleren moet vanzelfsprekend worden in alle opleidingen, en rechtstreeks aansluiten op de noden van de bedrijven zelf", aldus UNIZO-topman Karel Van Eetvelt.

Als je kiest voor Leren+Bekwamen volg je een voltijdse opleiding op BSO of TSO niveau. Dit kan vanaf de eerste graad. Je kiest een vakgebied binnen Nijverheid, STEM of Sport. Je doet basiskennis op. Daarnaast bekwaam je in je vak. Je krijgt praktijkgerichte vorming door onze vakdeskundige leerkrachten. Leren op de werkvloer is een belangrijk onderdeel van onze voltijdse opleidingen in Leren + Bekwamen. Via stages, werkplekleren en samenwerking met sectoren en bedrijven wordt je begeleid naar een goede plaats op de arbeidsmarkt.  Ook bieden we enkele opleidingen aan binnen Duaal Leren.

Als je slaagt voor één van onze opleidingen behaal je het diploma secundair onderwijs. Ook een getuigschrift bedrijfsbeheer is mogelijk. De BSO-opleidingen bereiden je voor op de arbeidsmarkt. In het 7e specialisatiejaar specialiseer je in je gekozen vakgebied. De TSO-opleidingen geven je een stevige basis om hogere studies te starten binnen je vakgebied.

We bieden je een traject op maat waarin individuele begeleiding en een warm leerklimaat centraal staan. Ons schooldomein en praktijkateliers bieden ruime praktijkmogelijkheden.

Een specifieke vraag over deze opleiding?

Son 198x300 - Interieurinrichting

Sonja Wellens
Adjunct-directeur Leren + Bekwamen
adjunctdeurne@spectrumschool.be
03/328 05 21

knopschrijfjenuin 300x159 - Interieurinrichting