INTERIEURINRICHTING

7E SPECIALISATIEJAAR (SE-N-SE)

Spectrumschool > Onze opleidingen > 7e specialisatiejaar > Interieurinrichting
Een opleiding Leren+Bekwamen (arbeidsmarktfinaliteit) van GO! Spectrumschool, Campus Ruggeveld

Wat leer je?

In het 7e specialisatiejaar Interieurinrichting  (Se-n-Se / voltijds / arbeidsmarktfinaliteit) doe je vooral praktijkervaring op in verband met het inrichten en afwerken van interieurs. Probleemoplossend denken om zelfstandig tot een eindresultaat te komen is in dit specialisatiejaar een belangrijk onderdeel. Je zal ook 8 weken stage lopen. Ook het instellen, bedienen en onderhouden van machines (waaronder ook een cnc-machine) kennen geen geheimen meer zodat je kansen op de arbeidsmarkt worden vergroot. Je wordt dus klaargestoomd om de arbeidsmarkt te vervoegen.

Iets voor jou?

LB-bso-hout-SAM_0628.jpg

Je bent handig

LB-bso-hout-SAM_0550.jpg

Je werkt nauwkeurig

LB-bso-hout-SAM_0545.jpg

Je hebt oog voor detail

Voor wie?

Werk je graag met je handen en met natuurlijke materialen? Heb je gevoel voor finesse? Zie je jezelf meubels maken, parket leggen, trappen maken en installeren, etc.?
Dan is deze richting wellicht iets voor jou.

Wat verwachten we?

Je kan pas een 7e specialisatiejaar aangaan als je minstens het getuigschrift secundair onderwijs hebt behaald. Idealiter heb je vooraf een opleiding gevolgd binnen het vakgebied Hout 

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Wat nadien?

Als je slaagt voor deze opleiding behaal je het diploma secundair onderwijs en kan je gaan werken of gaan verder studeren. Mogelijke beroepen zijn ambachtelijk houtbewerker, binnenschrijnwerker, monteur van interieurinrichtingen, podiumtechnicus decor en rekwisieten, etc.  Dit zijn meestal knelpuntberoepen, dus binnen deze sector zal je snel aan de slag kunnen. Je kan ook verder studeren. Hogere studies (se-n-se, HBO, professionele bachelor) binnen het vakgebied behoren zeker tot de mogelijkheden. Meer info vind je hier.

7B II

Hout 12
Engels 2
Levensbeschouwelijk vak 2
Lichamelijke opvoeding 2
Project algemene vakken 7
totaal 25
Stage hout 8 weken

Meer info

Raadpleeg hier de lessentabel van het 7e specialisatiejaar Industriële Elektriciteit (BSO):

Je krijgt les op campus Ruggeveld in Deurne.

GO! Spectrumschool
Campus Ruggeveld
Ruggeveldlaan 496
2100 Deurne (Antwerpen)
03-328.05.00
info@spectrumschool.be

Je kan ons bereiken met tram 10 - tram 5 - tram 8 - bus 19 - bus 410 - bus 411 - bus 412
For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer
Bekijk op Google Maps

Vanaf de 3e graad zijn stages een essentieel deel van de opleiding, maar ook vroeger komen de leerlingen al in contact met de werkvloer en de bedrijfswereld op zich.

Onze stagementoren en medewerkers tewerkstelling hebben jarenlang ervaring met het begeleiden van onze leerlingen op de werkvloer. Binnen elk leerdomein hebben we een uitgebreid netwerk aan bedrijven waar stage kan gelopen worden.

Ook lopen er heel wat samenwerkingen met sectoren, bedrijven waar we projectmatig aan de slag gaan, zoals VDAB, Agoria, Umicore, Atlas Copco, etc.

Dit systeem loont wel degelijk. 7 op 10 werkgevers neemt sneller iemand in dienst wanneer die tijdens de opleiding een vorm van werkplekleren heeft gehad, blijkt uit UNIZO-onderzoek. "Werkplekleren moet vanzelfsprekend worden in alle opleidingen, en rechtstreeks aansluiten op de noden van de bedrijven zelf", aldus voormalig UNIZO-topman Karel Van Eetvelt.

Als je kiest voor Leren+Bekwamen volg je een voltijdse opleiding. Je bekwaamt je in je vak en je maakt kennis met de arbeidsmarkt. Je kiest een vakgebied binnen Nijverheid, STEM, Sport of Zorg (Maatschappij & Welzijn).

Je krijgt praktijkgerichte vorming door onze vakdeskundige leerkrachten. Leren op de werkvloer is een belangrijk onderdeel van onze voltijdse opleidingen in Leren + Bekwamen. Via stages, werkplekleren en samenwerking met sectoren en bedrijven wordt je begeleid naar een goede plaats op de arbeidsmarkt. Ook bieden we een deel van de opleidingen aan binnen Duaal Leren.

Als je slaagt voor één van onze opleidingen behaal je het diploma secundair onderwijs. Ook een getuigschrift bedrijfsbeheer is mogelijk.

Ons schooldomein en praktijkateliers bieden ruime praktijkmogelijkheden.

We bieden je een traject op maat waarin individuele begeleiding en een warm leerklimaat centraal staan.

Een specifieke vraag over deze opleiding?

Sonja Wellens
Adjunct-directeur Leren + Bekwamen
adjunctdeurne@spectrumschool.be
03/328 05 21