ZORGKUNDIGE DUAAL

Toon je hart en maak het verschil

Spectrumschool > Onze opleidingen > 7e specialisatiejaar > ZORGKUNDIGE
Een opleiding Leren+Bekwamen (arbeidsmarktfinaliteit) van GO! Spectrumschool, Campus Ruggeveld

Wat leer je?

In de BSO-opleiding Zorgkundige Duaal leer je om onder toezicht en supervisie van een verpleegkundige verschillende zorgtechnieken uit te voeren. Je helpt zorgvragers met hun persoonlijke verzorging en de algemene dagelijkse levensverrichtingen. Je leert hoe je op een correcte manier communiceert en omgaat met zorgvragers. Als verzorgende ben je opgeleid om zelfstandig te werken in rusthuizen, in zorginstellingen of in de thuiszorg. Nadat je een certificaat zorgkundige hebt behaald kan je ook verder studeren in een HBO verpleegkunde.

Zorgkundigen mogen, mits een bijkomende opleiding van 150 uur, bijkomende taken uitvoeren bij een patiënt, zoals het toedienen van oogdruppels of het meten van de suikerspiegel of de bloeddruk. Wij voorzien voortaan ook deze bijkomende opleiding.

Met Duaal Leren combineer je het beste uit 2 werelden:  leren op school en leren op de werkplek. Je brengt 3 dagen door op de werkvloer.  Algemene vakken en de bij je opleiding aanvullende theoretische en praktische kennis leer je op school.

Je gaat 2 dagen naar school voor je algemene vakken, je levensbeschouwelijke vakken, sport en theoretische en praktische kennis die bij je opleiding hoort. De overige 3 dagen ga je werken. Je houdt je werkzaamheden bij in je logboek. Jouw praktijkleerkracht bekijkt samen met jou je vorderingen, dit in nauw overleg met de mentor op de werkvloer.

Duaal leren

Waarom kiezen voor duaal leren?

  • Je leert in een echte werkomgeving
  • Je verhoogt je kansen op de arbeidsmarkt
  • Je bent mee met de nieuwste tools en technologieën
  • Al doende leren verhoogt je motivatie.
  • Je oefent ‘soft skills’ die belangrijk zijn op de arbeidsmarkt, zoals samenwerken, initiatief nemen, op tijd komen, …

> Alle info over duaal leren

Duaal leren 1

Iets voor jou?

werken kinderen

Je werkt graag met mensen

logistiek zorg iets voor jou 3

Je draagt graag zorg voor anderen

logistiek zorg iet voor jou 1

Je kan goed samenwerken

Wat verwachten we?

Je kan pas een 7e specialisatiejaar aangaan als je minstens het getuigschrift secundair onderwijs hebt behaald. Idealiter heb je vooraf een opleiding gevolgd binnen het vakgebied Zorg; zoals Verzorging-Voeding

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid van de Spectrumschool.
Ik Accepteer

Wat nadien?

Als je slaagt voor het 7e specialisatiejaar Zorgkundige Duaal behaal je het diploma secundair onderwijs en kan je gaan werken of gaan verder studeren. Mogelijke beroepen zijn Zorgkundige, gezinshelper, medewerker in de zorginstellingen, etc. Hogere studies (se-n-se, HBO, professionele bachelor) binnen het vakgebied behoren zeker tot de mogelijkheden. Meer info vind je hier.

Meer info

Raadpleeg hier de lessentabel van het 7e specialisatiejaar Zorgkundige Duaal:

(de lessentabel kan je binnenkort raadplegen)

Je krijgt les op campus Ruggeveld in Deurne.

GO! Spectrumschool
Campus Ruggeveld
Ruggeveldlaan 496
2100 Deurne (Antwerpen)
03-328.05.00
info@spectrumschool.be

Je kan ons bereiken met tram 10 - tram 5 - tram 8 - bus 19 - bus 410 - bus 411 - bus 412
For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid van de Spectrumschool.
Ik Accepteer
Bekijk op Google Maps

Vanaf de 3e graad zijn stages een essentieel deel van de opleiding, maar ook vroeger komen de leerlingen al in contact met de werkvloer en de bedrijfswereld op zich.

Onze stagementoren en medewerkers tewerkstelling hebben jarenlang ervaring met het begeleiden van onze leerlingen op de werkvloer. Binnen elk leerdomein hebben we een uitgebreid netwerk aan bedrijven waar stage kan gelopen worden.

Ook lopen er heel wat samenwerkingen met sectoren, bedrijven waar we projectmatig aan de slag gaan, zoals VDAB, Agoria, Umicore, Atlas Copco, etc.

Dit systeem loont wel degelijk. 7 op 10 werkgevers neemt sneller iemand in dienst wanneer die tijdens de opleiding een vorm van werkplekleren heeft gehad, blijkt uit UNIZO-onderzoek. "Werkplekleren moet vanzelfsprekend worden in alle opleidingen, en rechtstreeks aansluiten op de noden van de bedrijven zelf", aldus voormalig UNIZO-topman Karel Van Eetvelt.

Als je kiest voor Leren+Bekwamen volg je een voltijdse opleiding. Je bekwaamt je in je vak en je maakt kennis met de arbeidsmarkt. Je kiest een vakgebied binnen Nijverheid, STEM, Sport of Zorg (Maatschappij & Welzijn).

Je krijgt praktijkgerichte vorming door onze vakdeskundige leerkrachten. Leren op de werkvloer is een belangrijk onderdeel van onze voltijdse opleidingen in Leren + Bekwamen. Via stages, werkplekleren en samenwerking met sectoren en bedrijven wordt je begeleid naar een goede plaats op de arbeidsmarkt. Ook bieden we een deel van de opleidingen aan binnen Duaal Leren.

Als je slaagt voor één van onze opleidingen behaal je het diploma secundair onderwijs. Ook een getuigschrift bedrijfsbeheer is mogelijk.

Ons schooldomein en praktijkateliers bieden ruime praktijkmogelijkheden.

We bieden je een traject op maat waarin individuele begeleiding en een warm leerklimaat centraal staan.

Een specifieke vraag over deze opleiding?

Sonja Wellens
Adjunct-directeur Leren + Bekwamen
adjunctdeurne@spectrumschool.be
03/328 05 21