wil je inschrijven

3° graad – Onthaal, organisatie en sales duaal

Wij verkopen geen lucht

Wat leer je?

Winkelbediende & Verkoper

Je leert in de opleiding verkoop omgaan met klanten. Je oefent in goed communiceren (verbaal en non-verbaal); hierbij horen onder andere verkoopgesprekken (AVRUVOCO), conflictbeheersingstechnieken, probleemoplossingstechnieken, samenwerken, onderhandelen en overtuigen.

Je leert presentatietechnieken en verkooptechnieken. Je leert de kassa doen en de winkel onderhouden. Je krijg commercieel inzicht en productkennis.

Algemene vakken

In de algemene vakken krijg je dezelfde leerstof dan wat vanaf het 3e jaar tot en met het 6e jaar in het voltijds beroepsonderwijs gegeven wordt. Ook krijg je het vak Engels.

Daarnaast kan je deelnemen aan projecten als mini-onderneming, eventbureau en meer!

Bedrijfsbeheer

Als je een eigen zaak wil starten heb je een attest bedrijfsbeheer nodig.
Wij bieden de mogelijkheid om tijdens je opleiding dit attest te behalen. Deze cursus duurt een jaar en wordt gegeven in de vorm van een studentenbedrijf.

Samen met anderen probeer je je studentenbedrijf winstgevend te maken en leer je alle trucs van kopen en verkopen. Zo weet je op het einde van het traject met zekerheid of ondernemen iets voor jou is en heb je een stevige bagage om als zelfstandige aan de slag te gaan.

Andere opleidingen in verkoop

Naast de opleiding verkoop bieden we ook de opleiding technisch verkoper aan. Deze opleiding richt zich meer naar B-to-B verkoop. je komt in de opleiding technisch verkoop eerder terecht in een doe-het-zelf-zaak; een magazijn, bij een verdeler van huishoudtoestellen….

Iets voor jou?

WINKEL VERKOOP

Je bent klantvriendelijk

WINKEL VERKOOP IETS VOOR JOU 2

Je bent stipt en ordelijk

WINKEL VERKOOP IETS VOOR JOU 1

Je bent commercieel ingesteld

Hoe oud moet je zijn?

Je kan de opleiding volgen vanaf 15 jaar tot je 25 jaar oud bent.

Als je 15 jaar bent moet je minstens de eerste 2 jaren van het voltijds onderwijs hebben gevolgd.

Ben je ouder dan 18 dan moet je in aanmerking komen voor een betaalde job. Je moet dus fysiek in orde zijn en je moet de toestemming hebben om in België te werken.

Heb je nog vragen?

Contacteer ons via deze website of via de telefoon.

Hoe lang duurt de opleiding?

De opleiding verkoop (winkel-kassa) duurt twee tot drie jaar. Je kan verschillende certificaten behalen van aanvuller, kassa-medewerker tot winkelbediende.

Welke voorkennis moet je hebben?

Voorkennis is niet nodig. Wel is het belangrijk dat je in de verkoop voldoende Nederlands kan spreken aangezien je voortdurend met klanten moet kunnen communiceren.

Als je twijfelt of de opleiding wel iets voor jou is, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Je kan altijd een kijkje komen nemen!

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid van de Spectrumschool.
Ik Accepteer

Wat nadien?

Als winkelbediende ben je inzetbaar binnen de diverse gebieden in de verkoopsector; bijvoorbeeld als vertegenwoordiger, technisch verkoper of baliemedewerker. Je kan gaan werken in een supermarkt, in een kledingwinkel…

Met de juiste inzet, motivatie en commercieel inzicht zijn er ook steeds doorgroeimogelijkheden binnen je job.

Contacteer ons voor meer informatie
Contacteer ons voor meer informatie

Na de opleiding winkelbediende-verkoop, kan je nog een vervolgstudie starten in een ander centrum (bijvoorbeeld HBO5), internationale handel, marketing…

Als je in leren en werken een diploma behaalt dan krijg je een diploma van het secundair onderwijs. Wij volgen het leerplan van het BSO - beroeps secundair onderwijs-.

Met dit diploma kan je verder studeren. Denk er wel aan dat verder studeren niet het eerste doel is van een beroepsopleiding. Het doel van een beroepsopleiding is om je voor te bereiden op de arbeidsmarkt. We besteden dus veel aandacht aan competenties die je nodig hebt om te kunnen gaan werken.
Mocht je van plan zijn om verder te gaan studeren, bespreek dit dan zeker met je PAV-leerkrachten. Zij kunnen je adviseren of dit zinvol is. Ze kunnen ook inschatten of je kans maakt om te slagen. Maar vooral ... zij kunnen je tips geven en begeleiden in je plannen om verder te studeren.

De Spectrumschool: Jouw Toekomst in Onthaal, Organisatie en Sales Duaal

Introductie

Bij De Spectrumschool heb je de kans om een opleiding te volgen die je voorbereidt op een succesvolle carrière. De opleiding ‘Onthaal, organisatie en sales duaal’ is ontworpen om je de vaardigheden en kennis bij te brengen die je nodig hebt om te slagen in de wereld van verkoop en administratie. Deze opleiding is ideaal voor jongeren zoals jij die op zoek zijn naar een praktische en goed betaalde job na hun studies.

Wat Leer Je in Onthaal, Organisatie en Sales Duaal?

In de opleiding Onthaal, organisatie en sales duaal leer je hoe je mensen correct kunt ontvangen en informeren, hoe je administratieve taken kunt uitvoeren, en hoe je klantgericht kunt werken om producten en diensten aan particulieren te verkopen. Je krijgt de kans om meer dan de helft van je opleidingstijd door te brengen op een echte werkplek, wat