wil je inschrijven

3° graad – Onthaal, organisatie en sales duaal

Wij verkopen geen lucht

Wat leer je?

Winkelbediende & Verkoper

Je leert in de opleiding verkoop omgaan met klanten. Je oefent in goed communiceren (verbaal en non-verbaal); hierbij horen onder andere verkoopgesprekken (AVRUVOCO), conflictbeheersingstechnieken, probleemoplossingstechnieken, samenwerken, onderhandelen en overtuigen.

Je leert presentatietechnieken en verkooptechnieken. Je leert de kassa doen en de winkel onderhouden. Je krijg commercieel inzicht en productkennis.

Algemene vakken

In de algemene vakken krijg je dezelfde leerstof dan wat vanaf het 3e jaar tot en met het 6e jaar in het voltijds beroepsonderwijs gegeven wordt. Ook krijg je het vak Engels.

Daarnaast kan je deelnemen aan projecten als mini-onderneming, eventbureau en meer!

Bedrijfsbeheer

Als je een eigen zaak wil starten heb je een attest bedrijfsbeheer nodig.
Wij bieden de mogelijkheid om tijdens je opleiding dit attest te behalen. Deze cursus duurt een jaar en wordt gegeven in de vorm van een studentenbedrijf.

Samen met anderen probeer je je studentenbedrijf winstgevend te maken en leer je alle trucs van kopen en verkopen. Zo weet je op het einde van het traject met zekerheid of ondernemen iets voor jou is en heb je een stevige bagage om als zelfstandige aan de slag te gaan.

Andere opleidingen in verkoop

Naast de opleiding verkoop bieden we ook de opleiding technisch verkoper aan. Deze opleiding richt zich meer naar B-to-B verkoop. je komt in de opleiding technisch verkoop eerder terecht in een doe-het-zelf-zaak; een magazijn, bij een verdeler van huishoudtoestellen….

Iets voor jou?

winkel verkoop

Je bent klantvriendelijk

winkel verkoop iets voor jou 2

Je bent stipt en ordelijk

winkel verkoop iets voor jou 1

Je bent commercieel ingesteld

Hoe oud moet je zijn?

Je kan de opleiding volgen vanaf 15 jaar tot je 25 jaar oud bent.

Als je 15 jaar bent moet je minstens de eerste 2 jaren van het voltijds onderwijs hebben gevolgd.

Ben je ouder dan 18 dan moet je in aanmerking komen voor een betaalde job. Je moet dus fysiek in orde zijn en je moet de toestemming hebben om in België te werken.

Heb je nog vragen?

Contacteer ons via deze website of via de telefoon.

Hoe lang duurt de opleiding?

De opleiding verkoop (winkel-kassa) duurt twee tot drie jaar. Je kan verschillende certificaten behalen van aanvuller, kassa-medewerker tot winkelbediende.

Welke voorkennis moet je hebben?

Voorkennis is niet nodig. Wel is het belangrijk dat je in de verkoop voldoende Nederlands kan spreken aangezien je voortdurend met klanten moet kunnen communiceren.

Als je twijfelt of de opleiding wel iets voor jou is, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Je kan altijd een kijkje komen nemen!

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid van de Spectrumschool.
Ik Accepteer

Wat nadien?

Als winkelbediende ben je inzetbaar binnen de diverse gebieden in de verkoopsector; bijvoorbeeld als vertegenwoordiger, technisch verkoper of baliemedewerker. Je kan gaan werken in een supermarkt, in een kledingwinkel…

Met de juiste inzet, motivatie en commercieel inzicht zijn er ook steeds doorgroeimogelijkheden binnen je job.

Contacteer ons voor meer informatie
Contacteer ons voor meer informatie

Na de opleiding winkelbediende-verkoop, kan je nog een vervolgstudie starten in een ander centrum (bijvoorbeeld HBO5), internationale handel, marketing…

Als je in leren en werken een diploma behaalt dan krijg je een diploma van het secundair onderwijs. Wij volgen het leerplan van het BSO - beroeps secundair onderwijs-.

Met dit diploma kan je verder studeren. Denk er wel aan dat verder studeren niet het eerste doel is van een beroepsopleiding. Het doel van een beroepsopleiding is om je voor te bereiden op de arbeidsmarkt. We besteden dus veel aandacht aan competenties die je nodig hebt om te kunnen gaan werken.
Mocht je van plan zijn om verder te gaan studeren, bespreek dit dan zeker met je PAV-leerkrachten. Zij kunnen je adviseren of dit zinvol is. Ze kunnen ook inschatten of je kans maakt om te slagen. Maar vooral ... zij kunnen je tips geven en begeleiden in je plannen om verder te studeren.

De Spectrumschool: Jouw Toekomst in Onthaal, Organisatie en Sales Duaal

Introductie

Bij De Spectrumschool heb je de kans om een opleiding te volgen die je voorbereidt op een succesvolle carrière. De opleiding ‘Onthaal, organisatie en sales duaal’ is ontworpen om je de vaardigheden en kennis bij te brengen die je nodig hebt om te slagen in de wereld van verkoop en administratie. Deze opleiding is ideaal voor jongeren zoals jij die op zoek zijn naar een praktische en goed betaalde job na hun studies.

Wat Leer Je in Onthaal, Organisatie en Sales Duaal?

In de opleiding Onthaal, organisatie en sales duaal leer je hoe je mensen correct kunt ontvangen en informeren, hoe je administratieve taken kunt uitvoeren, en hoe je klantgericht kunt werken om producten en diensten aan particulieren te verkopen. Je krijgt de kans om meer dan de helft van je opleidingstijd door te brengen op een echte werkplek, wat betekent dat je gemiddeld minstens 20 uur per week bezig bent met praktijkervaring.

Beroepskwalificaties die je Verwerft

Deze duale opleiding is gebaseerd op belangrijke beroepskwalificaties. Je behaalt de beroepskwalificatie winkelverkoper, niveau 4 van de Vlaamse kwalificatiestructuur, en de beroepskwalificatie administratief medewerker onthaal, niveau 3 van de Vlaamse kwalificatiestructuur. Dit betekent dat je na je opleiding gekwalificeerd bent om te werken in zowel de verkoop als de administratie.

Het Belang van Twee Dagen Les op School

Bij De Spectrumschool hebben we gekozen voor twee dagen les op school in plaats van één dag. Dit biedt jou de perfecte balans tussen theorie en praktijk. Door deze verdeling krijg je voldoende tijd om de theoretische kennis te verwerven die je nodig hebt, terwijl je ook veel praktijkervaring opdoet. Dit maakt je beter voorbereid op de arbeidsmarkt.

De Voordelen van Duaal Leren

Duaal leren heeft vele voordelen. Je krijgt niet alleen de kans om je vaardigheden in een echte werkomgeving te ontwikkelen, maar je bouwt ook een netwerk op van professionals in je vakgebied. Dit kan van onschatbare waarde zijn als je na je opleiding op zoek gaat naar een baan. Bovendien is de combinatie van werken en leren een geweldige manier om te ontdekken wat je echt leuk vindt en waar je goed in bent.

Een Beroep met Veel Goed Betaalde Jobs

De opleiding Onthaal, organisatie en sales duaal leidt je op voor een beroep dat veel goed betaalde jobs biedt. Of je nu kiest voor een carrière in de verkoop of in de administratie, je kunt rekenen op een stabiele en lonende baan. Werkgevers zijn altijd op zoek naar goed opgeleide professionals die weten hoe ze klanten moeten behandelen en administratieve taken efficiënt kunnen uitvoeren.

Begin van de Derde Graad

De derde graads opleidingen starten op de leeftijd van 16 jaar, na de tweede graad. Dit is het moment waarop je echt begint te denken aan je toekomst en wat je wilt bereiken. Bij De Spectrumschool helpen we je om je dromen waar te maken door je een opleiding aan te bieden die je voorbereidt op de arbeidsmarkt en je de kans geeft om je passie te volgen.

Praktische Ervaring en Theoretische Kennis

De balans tussen praktische ervaring en theoretische kennis is een van de grootste voordelen van de opleiding Onthaal, organisatie en sales duaal. Door twee dagen per week op school te zijn, krijg je de nodige theoretische achtergrond om je werk goed te kunnen uitvoeren. De rest van de week breng je door op je werkplek, waar je de theorie in de praktijk kunt brengen.

Conclusie

De opleiding Onthaal, organisatie en sales duaal bij De Spectrumschool is een uitstekende keuze voor jongeren die op zoek zijn naar een praktische, goed betaalde job na hun studies. Door de combinatie van theorie en praktijk, en de mogelijkheid om belangrijke beroepskwalificaties te behalen, ben je goed voorbereid op een succesvolle carrière in de verkoop of administratie. Schrijf je vandaag nog in en begin aan een veelbelovende toekomst!

Meer info

Lessentabel DBSO - opleiding

VAKAANTAL LESUREN 2° graadAANTAL LESUREN 3° graadAANTAL LESUREN Diploma
Beroepsgerichte vorming (BGV)688
Project algemene vakken777
Toegepaste algemene vorming2
Engelsgemiddeld 1,5u per weekgemiddeld 1,5u per weekgemiddeld 1,5u per week
WerkinvullingMinimaal 13u per weekMinimaal 13u per weekMinimaal 13u per week
totaal3432

Leren en werken ken je ook onder de naam duaal leren.

Je leert een vak of beroep door werken en leren te combineren.
Zo ga je twee dagen per week naar school en ga je drie dagen werken.
Je krijgt vier keer per jaar een rapport met je resultaten van zowel je prestaties op school als op het werk.

In de vakopleiding leer je een beroep en kan je een certificaat van beroepskwalificatie behalen.

Daarnaast volg je ook één dag per week algemene vakken volgens het leerplan van het beroepsonderwijs. In de algemene vakken kan je een tweede graad, een derde graad of en je diploma secundair onderwijs behalen.

Leren en werken is een uniek systeem.
We werken zonder punten. Je wordt enkel beoordeeld op wat je kan.
Je resultaten in de algemene vakken (PAV) hebben geen invloed op je resultaten in de praktijkvakken.

We werken modulair zodat je ook tijdens het jaar kan afstuderen. Als je alle competenties hebt bereikt in PAV dan behaal je je graad of diploma.

Je kan dus ook niet "blijven zitten" en je studeert op je eigen tempo.

Wil je graag wat meer info? Contacteer ons dan via het formulier of via de telefoon.

Wat kost de opleiding?

We streven er naar om onze opleidingen zo goedkoop mogelijk te houden.

Je betaalt een vast schoolgeld per jaar. (Dat bedrag wordt verminderd als je na 1 maart inschrijft).
Bijkomend betaal je enkel voor wat je verbruikt, voor je werkpak en voor je uitstappen.

De kosten per opleiding verschillen sterk.
De goedkoopste opleiding kost 185€ per jaar; de duurste 350€.

Hoe kan je betalen?

Je kan cash betalen bij de administratie; je kan het bedrag overschrijven en je kan met de bankkaart betalen.
Je hoeft het schoolgeld niet in één keer te betalen. Vier keer per jaar ontvang je een schoolrekening.

Wat moet je betalen bij inschrijving?

Bij de inschrijving rekenen we een voorschot van 50 euro.
Als je dat niet in één keer kan betalen dan kan je dat ook gespreid betalen.

Je krijgt les op campus Ruggeveld in Deurne.

GO! Spectrumschool
Campus Ruggeveld
Ruggeveldlaan 496
2100 Deurne (Antwerpen)
03-328.05.00
info@spectrumschool.be

Je kan ons bereiken met tram 10 - tram 5 - tram 8 - bus 19 - bus 410 - bus 411 - bus 412
For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid van de Spectrumschool.
Ik Accepteer
Bekijk op Google Maps

wil je inschrijven