Wat leer je?

In de opleiding logistiek magazijn leer je hoe je een magazijn goed kunt beheren. Dat betekent dat je leert hoe je spullen opslaat, bijhoudt en verstuurt. Ook ontdek je hoe je ervoor zorgt dat alles veilig en snel gebeurt. Hier zijn een paar dingen die je leert:

1. **Magazijn organiseren:** Hoe je een magazijnruimte efficiënt inricht en gebruikt, met dingen zoals heftrucks en rekken.

2. **Spullen bijhouden:** Hoe je controle houdt over wat er in het magazijn is, en hoe je ervoor zorgt dat er genoeg van alles is.

3. **Bestellingen klaarmaken:** Hoe je snel en foutloos bestellingen verzamelt en inpakt, zodat ze klaar zijn om te worden verstuurd.

4. **Spullen versturen:** Hoe je goederen veilig van het magazijn naar andere plaatsen transporteert.

5. **Kwaliteitscontrole:** Hoe je ervoor zorgt dat de spullen van goede kwaliteit zijn voordat ze worden verstuurd.

6. **Veiligheid en regels:** Wat je moet doen om ervoor te zorgen dat iedereen veilig werkt en zich aan de regels houdt.

7. **Gebruik van computers:** Hoe je computers en systemen gebruikt om alles bij te houden en te organiseren.

8. **Samenwerken:** Hoe je goed samenwerkt met anderen in het magazijn.

Kortom, de opleiding helpt je om te begrijpen hoe je goed kunt werken in een magazijn waar veel logistieke taken worden uitgevoerd.

Duaal leren

Waarom kiezen voor duaal leren?

  • Je leert in een echte werkomgeving
  • Je verhoogt je kansen op de arbeidsmarkt
  • Je bent mee met de nieuwste tools en technologieën
  • Al doende leren verhoogt je motivatie.
  • Je oefent ‘soft skills’ die belangrijk zijn op de arbeidsmarkt, zoals samenwerken, initiatief nemen, op tijd komen, …

> Alle info over duaal leren

duaal leren spectrumschool deurne antwerpen

Iets voor jou?

Voor wie?

(We werken aan deze opleidingspagina, later komt hier meer informatie. Even geduld a.u.b.)
Wil je graag leren combineren met werken?
Dan is deze richting wellicht iets voor jou.

Wat heb je nodig om te kunnen starten?

Om te starten in duaal moet je houder zijn van een getuigschrift van de 2e graad van het secundair onderwijs, of een gunstige beslissing van de klassenraad.
Niemand kan in een duale opleiding (met werkplekcomponent) stappen zolang hij voltijds leerplichtig is, omdat het wettelijk onmogelijk is voor een voltijds leerplichtige om toe te treden tot de arbeidsmarkt. Je bent voltijds leerplichtig tot je 16 jaar. Als je 15 jaar bent, moet minstens de eerste 2 jaren van het secundair onderwijs hebt gevolgd.

Wat nadien?

Na de opleiding duaal behaal je het getuigschrift van het secundair onderwijs. Je hebt dan echter nog geen diploma secundair onderwijs. Het is dus aangeraden om een 7e specialisatiejaar te volgen.

Na het volgen van de opleiding logistiek magazijn zijn er verschillende soorten banen die je kunt doen. Hier zijn enkele voorbeelden:

1. **Magazijnmedewerker:** Je kunt werken in een magazijn waar je verantwoordelijk bent voor het ontvangen, opslaan en verzenden van goederen. Je zorgt ervoor dat alles goed georganiseerd is.

2. **Orderpicker:** Deze baan betekent dat je bestellingen verzamelt, zoals producten of goederen, en ervoor zorgt dat ze klaar zijn om te worden verstuurd.

3. **Logistiek medewerker:** Je helpt bij het plannen en organiseren van transport en distributie van goederen.

4. **Magazijnbeheerder:** Na wat ervaring kun je doorgroeien naar een rol waarbij je verantwoordelijk bent voor het algemene beheer van het magazijn, inclusief het leiden van een team.

5. **Voorraadbeheerder:** Je houdt toezicht op de voorraadniveaus, zorgt ervoor dat er genoeg producten zijn en minimaliseert verspilling.

Deze banen kunnen allemaal verschillende taken omvatten, maar ze zijn gerelateerd aan het beheren van goederen in een magazijn. Het belangrijkste is dat je de vaardigheden leert om goed samen te werken, georganiseerd te zijn en verantwoordelijkheid te nemen voor de taken die je toegewezen krijgt.

Meer info

(We werken nog aan deze pagina. Later komen hier de lessentabellen van deze opleiding.)

Je krijgt les op campus Ruggeveld in Deurne.

GO! Spectrumschool
Campus Ruggeveld
Ruggeveldlaan 496
2100 Deurne (Antwerpen)
03-328.05.00
info@spectrumschool.be

Je kan ons bereiken met tram 10 - tram 5 - tram 8 - bus 19 - bus 410 - bus 411 - bus 412
For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid van de Spectrumschool.
Ik Accepteer
Bekijk op Google Maps

Vanaf de 3e graad zijn stages een essentieel deel van de opleiding, maar ook vroeger komen de leerlingen al in contact met de werkvloer en de bedrijfswereld op zich.

Onze stagementoren en medewerkers tewerkstelling hebben jarenlang ervaring met het begeleiden van onze leerlingen op de werkvloer. Binnen elk leerdomein hebben we een uitgebreid netwerk aan bedrijven waar stage kan gelopen worden.

Ook lopen er heel wat samenwerkingen met sectoren, bedrijven waar we projectmatig aan de slag gaan, zoals VDAB, Agoria, Umicore, Atlas Copco, etc.

Dit systeem loont wel degelijk. 7 op 10 werkgevers neemt sneller iemand in dienst wanneer die tijdens de opleiding een vorm van werkplekleren heeft gehad, blijkt uit UNIZO-onderzoek. "Werkplekleren moet vanzelfsprekend worden in alle opleidingen, en rechtstreeks aansluiten op de noden van de bedrijven zelf", aldus voormalig UNIZO-topman Karel Van Eetvelt.

Als je kiest voor Leren+Bekwamen volg je een voltijdse opleiding. Je bekwaamt je in je vak en je maakt kennis met de arbeidsmarkt. Je kiest een vakgebied binnen Nijverheid, STEM, Sport of Zorg (Maatschappij & Welzijn).

Je krijgt praktijkgerichte vorming door onze vakdeskundige leerkrachten. Leren op de werkvloer is een belangrijk onderdeel van onze voltijdse opleidingen in Leren + Bekwamen. Via stages, werkplekleren en samenwerking met sectoren en bedrijven wordt je begeleid naar een goede plaats op de arbeidsmarkt. Ook bieden we een deel van de opleidingen aan binnen Duaal Leren.

Als je slaagt voor één van onze opleidingen behaal je het diploma secundair onderwijs. Ook een getuigschrift bedrijfsbeheer is mogelijk.

Ons schooldomein en praktijkateliers bieden ruime praktijkmogelijkheden.

We bieden je een traject op maat waarin individuele begeleiding en een warm leerklimaat centraal staan.

Een specifieke vraag over deze opleiding?

Sonja Wellens
Adjunct-directeur Leren + Bekwamen
adjunctdeurne@spectrumschool.be
03/328 05 21