Onthaal, organisatie en sales duaal

Wat leer je?

In de opleiding voor onthaal, organisatie en verkoop leer je hoe je mensen op een correcte manier kunt verwelkomen en informeren. Daarnaast doe je ervaring op in het uitvoeren van een beperkt aantal administratieve taken en ontwikkel je vaardigheden om klantgericht te werken. Dit stelt je in staat om producten of diensten aan particuliere klanten te verkopen, met als doel de commerciële en ontvangstgerichte doelstellingen van de organisatie te realiseren. Tijdens je opleidingstraject krijg je de kans om zowel in een verkoopomgeving als in een ontvangstomgeving praktijkervaring op te doen.

Duaal leren

Waarom kiezen voor duaal leren?

  • Je leert in een echte werkomgeving
  • Je verhoogt je kansen op de arbeidsmarkt
  • Je bent mee met de nieuwste tools en technologieën
  • Al doende leren verhoogt je motivatie.
  • Je oefent ‘soft skills’ die belangrijk zijn op de arbeidsmarkt, zoals samenwerken, initiatief nemen, op tijd komen, …

> Alle info over duaal leren

duaal leren spectrumschool deurne antwerpen

Iets voor jou?

Voor wie?

In de opleiding Organisatie en Sales duaal leer je hoe je goed kunt werken in een bedrijf en hoe je dingen verkoopt.

Je leert:

1. **Organisatievaardigheden:** Hoe je taken plant, samenwerkt met anderen en de tijd goed gebruikt.

2. **Verkoopvaardigheden:** Hoe je producten of diensten verkoopt. Dit omvat klanten begrijpen, vriendelijk praten en overtuigen.

3. **Communicatievaardigheden:** Hoe je duidelijk praat en luistert naar anderen. Dit is belangrijk in de samenwerking met collega’s en klanten.

4. **Probleemoplossing:** Hoe je problemen in het werk aanpakt en oplost.

Deze opleiding helpt je om goed te presteren in een bedrijf, vooral in taken die te maken hebben met organisatie en verkoop.

Wat heb je nodig om te kunnen starten?

Om te starten in duaal moet je houder zijn van een getuigschrift van de 2e graad van het secundair onderwijs, of een gunstige beslissing van de klassenraad.
Niemand kan in een duale opleiding (met werkplekcomponent) stappen zolang hij voltijds leerplichtig is, omdat het wettelijk onmogelijk is voor een voltijds leerplichtige om toe te treden tot de arbeidsmarkt. Je bent voltijds leerplichtig tot je 16 jaar. Als je 15 jaar bent, moet minstens de eerste 2 jaren van het secundair onderwijs hebt gevolgd.

Wat nadien?

Binnen het kader van de duale opleiding organisatie onthaal en sales heeft de Spectrumschool haar reputatie als vooraanstaande onderwijsinstelling gevestigd door afgestudeerden in staat te stellen uit te blinken in specifieke domeinen, met name kassawerk en onthaal. Deze gerichte focus op praktische vaardigheden en real-world toepassingen heeft geleid tot een uitmuntende tewerkstellingskans voor afgestudeerden in deze cruciale aspecten van de retail- en dienstverlenende sectoren.

Afgestudeerden van de duale opleiding organisatie onthaal en sales aan de Spectrumschool zijn bijzonder goed uitgerust om uit te blinken in kassawerk en onthaalfuncties. Ze hebben niet alleen een diepgaand begrip van de technische aspecten van kassabeheer, maar ook de nodige communicatieve vaardigheden en klantgerichtheid om een positieve ervaring te bieden aan klanten bij het onthaal.

De Spectrumschool heeft haar curriculum nauwkeurig afgestemd op de behoeften van de hedendaagse retailomgeving en dienstverlenende sectoren. Studenten worden blootgesteld aan realistische scenario’s en simulaties, waardoor ze de vaardigheden kunnen ontwikkelen die essentieel zijn voor succesvol kassawerk en gastvrij onthaal. Door de combinatie van theoretische kennis en praktische toepassing zijn afgestudeerden in staat om naadloos over te gaan naar hun rollen, waarbij ze direct een waardevolle bijdrage leveren aan de efficiëntie van kassa- en onthaalprocessen.

De inzet van de Spectrumschool voor hoogwaardig onderwijs manifesteert zich niet alleen in de theoretische kennisoverdracht, maar ook in het aanscherpen van de praktische vaardigheden die essentieel zijn voor kassawerk en onthaal. Werkgevers in de retail- en dienstverlenende sector waarderen de bekwaamheid van afgestudeerden van de Spectrumschool, wat resulteert in een aanzienlijk aantal succesvolle plaatsingen in kassagerelateerde functies en onthaalposities.

Kortom, de duale opleiding organisatie onthaal en sales aan de Spectrumschool biedt een ongeëvenaarde voorbereiding op een bloeiende carrière in kassawerk en onthaal. De gerichte aanpak van de Spectrumschool stelt afgestudeerden in staat om zich te onderscheiden in deze cruciale aspecten van de retail- en dienstverlenende sectoren, waardoor ze waardevolle bijdragen kunnen leveren aan het succes van hun werkgevers.

Het volgen van de opleiding onthaal, organisatie en sales kan een positieve invloed hebben op je jobkansen. Deze opleiding voorziet je van een breed scala aan vaardigheden die relevant zijn in verschillende sectoren en beroepen. Hier zijn enkele aspecten die je jobkansen kunnen verbeteren:

1. **Klantgerichte vaardigheden:** De focus op sales en klantgericht werken geeft je de mogelijkheid om in rollen te stappen waar interactie met klanten centraal staat. Dit kan variëren van retail en hospitality tot klantenservicefuncties.

2. **Administratieve bekwaamheden:** De ervaring in het uitvoeren van administratieve taken is waardevol in veel verschillende werkomgevingen. Bedrijven hebben vaak behoefte aan personeel dat organisatorische en administratieve taken kan uitvoeren.

3. **Veelzijdigheid:** Door zowel in een verkoop- als ontvangstomgeving ervaring op te doen, ben je goed voorbereid om verschillende functies te vervullen. Dit vergroot je inzetbaarheid in diverse sectoren.

4. **Communicatieve vaardigheden:** Het vermogen om mensen correct te verwelkomen en informeren impliceert sterke communicatieve vaardigheden, wat van onschatbare waarde is in vrijwel elke professionele setting.

5. **Commerciële mogelijkheden:** De focus op sales opent de deur naar banen in verkoop, marketing en andere commerciële functies. Het stelt je in staat om producten of diensten effectief aan klanten te verkopen.

Het is belangrijk om te weten dat jobkansen ook afhangen van de specifieke arbeidsmarkt in jouw regio, de vraag naar bepaalde vaardigheden en de industrieën die aanwezig zijn. Het is raadzaam om te blijven netwerken, stages te overwegen en actief op zoek te gaan naar kansen binnen de gebieden die aansluiten bij de vaardigheden die je hebt ontwikkeld tijdens de opleiding.

Na de opleiding duaal behaal je het getuigschrift van het secundair onderwijs. Je hebt dan echter nog geen diploma secundair onderwijs. Het is dus aangeraden om een 7e specialisatiejaar te volgen.

We werken nog aan deze pagina. Meer informatie over vervolgopleidingen en je diploma volgt.

Meer info

(We werken nog aan deze pagina. Later komen hier de lessentabellen van deze opleiding.)

Je krijgt les op campus Ruggeveld in Deurne.

GO! Spectrumschool
Campus Ruggeveld
Ruggeveldlaan 496
2100 Deurne (Antwerpen)
03-328.05.00
info@spectrumschool.be

Je kan ons bereiken met tram 10 - tram 5 - tram 8 - bus 19 - bus 410 - bus 411 - bus 412
For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid van de Spectrumschool.
Ik Accepteer
Bekijk op Google Maps

Vanaf de 3e graad zijn stages een essentieel deel van de opleiding, maar ook vroeger komen de leerlingen al in contact met de werkvloer en de bedrijfswereld op zich.

Onze stagementoren en medewerkers tewerkstelling hebben jarenlang ervaring met het begeleiden van onze leerlingen op de werkvloer. Binnen elk leerdomein hebben we een uitgebreid netwerk aan bedrijven waar stage kan gelopen worden.

Ook lopen er heel wat samenwerkingen met sectoren, bedrijven waar we projectmatig aan de slag gaan, zoals VDAB, Agoria, Umicore, Atlas Copco, etc.

Dit systeem loont wel degelijk. 7 op 10 werkgevers neemt sneller iemand in dienst wanneer die tijdens de opleiding een vorm van werkplekleren heeft gehad, blijkt uit UNIZO-onderzoek. "Werkplekleren moet vanzelfsprekend worden in alle opleidingen, en rechtstreeks aansluiten op de noden van de bedrijven zelf", aldus voormalig UNIZO-topman Karel Van Eetvelt.

Als je kiest voor Leren+Bekwamen volg je een voltijdse opleiding. Je bekwaamt je in je vak en je maakt kennis met de arbeidsmarkt. Je kiest een vakgebied binnen Nijverheid, STEM, Sport of Zorg (Maatschappij & Welzijn).

Je krijgt praktijkgerichte vorming door onze vakdeskundige leerkrachten. Leren op de werkvloer is een belangrijk onderdeel van onze voltijdse opleidingen in Leren + Bekwamen. Via stages, werkplekleren en samenwerking met sectoren en bedrijven wordt je begeleid naar een goede plaats op de arbeidsmarkt. Ook bieden we een deel van de opleidingen aan binnen Duaal Leren.

Als je slaagt voor één van onze opleidingen behaal je het diploma secundair onderwijs. Ook een getuigschrift bedrijfsbeheer is mogelijk.

Ons schooldomein en praktijkateliers bieden ruime praktijkmogelijkheden.

We bieden je een traject op maat waarin individuele begeleiding en een warm leerklimaat centraal staan.

Een specifieke vraag over deze opleiding?

Sonja Wellens
Adjunct-directeur Leren + Bekwamen
adjunctdeurne@spectrumschool.be
03/328 05 21