wil je inschrijven

2° graad – Medewerker fastfood – snackbar duaal

Wij bieden een goedkope opleiding
Snackbar en fastfood
Ons centrum voorziet in messen, materialen en ingrediënten

Wat leer je?

Snackbar-fastfood

Een keukenmedewerker kent alles van snijtechnieken. Je begint met het koken voor te bereiden. Daarnaast leer je de basistechnieken van de keuken. Een keukenmedewerker werkt eerst vaak in snackbars en in kleinere restaurants.

Kok (na Snackbar-fastfood)

Je kan bij ons uiteindelijk een diploma kok behalen. Als kok kan je zelf gerechten samenstellen en bereiden. Je leert hoe je smaken combineert en je leert dan de prijs berekenen van een gerecht. Als je het certificaat van kok hebt behaald dan mag je tenslotte ook de leiding nemen in een keuken van een restaurant.

Algemene vakken

In de algemene vakken krijg je dezelfde leerstof dan wat vanaf het 3e jaar tot en met het 6e jaar in het voltijds beroepsonderwijs gegeven wordt. Ook krijg je het vak Engels.

Daarnaast kan je deelnemen aan projecten als mini-onderneming, eventbureau en meer!

Bedrijfsbeheer

Als je een eigen zaak wil starten heb je een attest bedrijfsbeheer nodig.
Wij bieden de mogelijkheid om tijdens je opleiding dit attest te behalen. Deze cursus duurt een jaar en wordt gegeven in de vorm van een studentenbedrijf.

Samen met anderen probeer je je studentenbedrijf winstgevend te maken en leer je alle trucs van kopen en verkopen. Zo weet je op het einde van het traject met zekerheid of ondernemen iets voor jou is en heb je een stevige bagage om als zelfstandige aan de slag te gaan.

Iets voor jou?

Hoe oud moet je zijn?

Je kan de opleiding volgen vanaf 15 jaar tot je 25 jaar oud bent.

Als je 15 jaar bent moet je minstens de eerste 2 jaren van het voltijds onderwijs hebben gevolgd.

Ben je ouder dan 18 dan moet je in aanmerking komen voor een betaalde job. Je moet dus fysiek in orde zijn en je moet de toestemming hebben om in België te werken.

Heb je nog vragen?

Contacteer ons via deze website of via de telefoon.

Hoe lang duurt de opleiding?

Een opleiding KOK duurt gemiddeld twee tot vijf jaar.
Je start in de module snackbar-fastfood.

Met een certificaat van Snackbar-fastfood ben je al zeker van een job.
Als je je wil specialiseren dan kan je je verder bekwamen als HULPKOK en nadien ook als KOK.

KOKS zijn erg gegeerd op de arbeidsmarkt.

Welke voorkennis moet je hebben?

Voor de opleiding snackbar-fastfood moet je geen speciale voorkennis hebben.
Als je twijfelt of de opleiding wel iets voor jou is, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Je kan altijd een kijkje komen nemen!

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid van de Spectrumschool.
Ik Accepteer

RESTO RUGGEVELD

Resto Ruggeveld is het didactisch restaurant van de opleiding Horeca van de GO! Spectrumschool. Een publieke plek waar ook jij mee aan tafel kan schuiven.

opleiding kok-Spectrumschool-BSO-TSO-Duaal-DBSO

Wat nadien?

Contacteer ons voor meer informatie
Contacteer ons voor meer informatie
Contacteer ons voor meer informatie

Als je in leren en werken een diploma behaalt dan krijg je een diploma van het secundair onderwijs. Wij volgen het leerplan van het BSO - beroeps secundair onderwijs-.

Met dit diploma kan je verder studeren. Denk er wel aan dat verder studeren niet het eerste doel is van een beroepsopleiding. Het doel van een beroepsopleiding is om je voor te bereiden op de arbeidsmarkt. We besteden dus veel aandacht aan competenties die je nodig hebt om te kunnen gaan werken.
Mocht je van plan zijn om verder te gaan studeren, bespreek dit dan zeker met je PAV-leerkrachten. Zij kunnen je adviseren of dit zinvol is. Ze kunnen ook inschatten of je kans maakt om te slagen. Maar vooral ... zij kunnen je tips geven en begeleiden in je plannen om verder te studeren.

Welkom bij de Opleiding tot Fastfood Medewerker Duaal Leren

Wat Houdt de Opleiding in?

Als je kiest voor de opleiding fastfood medewerker duaal leren op de Spectrumschool, dan stap je in een wereld vol mogelijkheden. In de 2° graad leer je alles wat je moet weten over werken in een snackbar of taverne. Hier draait het om vakmanschap en passie voor de horeca. Bekende voorbeelden van werkplekken zijn broodjeszaken, tearooms, cafetaria’s en filialen van fastfoodketens. Deze plekken bieden vaak een beperkte menukaart met snacks en eenvoudige gerechten die het hele jaar door verkrijgbaar zijn.

Twee Dagen Les op School

Een belangrijk kenmerk van deze opleiding is dat je twee dagen per week les krijgt op school in plaats van één. Dit geeft je meer tijd om theorie en praktijk te combineren. Je leert niet alleen de fijne kneepjes van het vak, maar ook hoe je deze kennis toepast in een echte werkomgeving. Door deze extra dag op school, heb ik gemerkt dat ik meer tijd heb om vragen te stellen en mijn vaardigheden te ontwikkelen.

Vakmanschap en Ambacht

Werken als fastfood medewerker is een echt ambacht. Het vraagt om veelzijdigheid en flexibiliteit. Je bent inzetbaar in de zaal, achter de bar of in de keuken. Dit vak leert je omgaan met drukte en zorgt ervoor dat je altijd beleefd, vriendelijk en kalm blijft, ongeacht de situatie. Het is belangrijk om een overzicht te bewaren en klanten snel en correct te bedienen, zonder lange wachttijden.

De Voordelen van Duaal Leren

Hoewel ik niet in detail uitleg wat duaal leren inhoudt, wil ik benadrukken dat het combineren van werken en leren talloze voordelen biedt. Je krijgt de kans om direct praktijkervaring op te doen en je vaardigheden te verbeteren in een echte werkomgeving. Dit maakt je niet alleen een betere werknemer, maar bereidt je ook voor op een succesvolle carrière in de horeca.

Goed Betaalde Banen in de Toekomst

Na het afronden van de opleiding zijn er veel goed betaalde banen beschikbaar in de horeca. Het vak van fastfood medewerker is er één met veel vraag naar goed opgeleide krachten. Werkgevers waarderen de veelzijdigheid en flexibiliteit die je tijdens de opleiding hebt ontwikkeld. Bovendien zijn er vaak regelmatige werkuren, maar je moet ook bereid zijn om een tandje bij te steken als dat nodig is, bijvoorbeeld als een collega ziek is of tijdens drukke periodes zoals ’s avonds laat en in het weekend.

Kwaliteit van de Spectrumschool

De Spectrumschool staat bekend om haar focus op kwaliteit. Als leerling krijg je hier de beste begeleiding en ondersteuning om het meeste uit je opleiding te halen. De docenten zijn ervaren en weten hoe ze je moeten voorbereiden op een carrière in de horeca. Door de extra lesdag op school heb je meer tijd om te leren en je vaardigheden te ontwikkelen, wat je een voorsprong geeft op de arbeidsmarkt.

Werken in een Snackbar of Taverne

Werken in een snackbar of taverne betekent dat je klanten een snelle en correcte bediening biedt. Je hebt regelmatige werkuren, maar je moet ook flexibel zijn. In deze omgeving werk je vaak op momenten dat anderen vrij zijn, zoals ’s avonds en in het weekend. Je moet goed overweg kunnen met verschillende soorten mensen en bestand zijn tegen drukte. Het is een beroep dat veel voldoening geeft omdat je direct ziet hoe jouw inzet bijdraagt aan tevreden klanten.

Veelzijdigheid en Soepelheid

In dit beroep zijn soepelheid en veelzijdigheid belangrijke troeven. Of je nu in de keuken staat of klanten bedient in de zaal, je moet overal inzetbaar zijn. Hoewel een koksopleiding niet vereist is, moet je je mannetje kunnen staan aan het fornuis. De Spectrumschool helpt je deze vaardigheden te ontwikkelen, zodat je in elke situatie je mannetje kunt staan.

De Start van je Carrière

De opleiding fastfood medewerker duaal leren start op de leeftijd van 15 jaar. Dit is een ideale leeftijd om te beginnen met het ontwikkelen van je vaardigheden en ervaring op te doen in de horeca. Door de combinatie van werken en leren ben je goed voorbereid op de toekomst. Je leert niet alleen een beroep, maar ontwikkelt ook belangrijke sociale vaardigheden die je in elke baan van pas zullen komen.

Conclusie

Kiezen voor de opleiding fastfood medewerker duaal leren aan de Spectrumschool is kiezen voor een toekomst vol mogelijkheden. Met twee dagen les op school en de rest van de week praktijkervaring opdoen, krijg je de beste voorbereiding op een succesvolle carrière in de horeca. De opleiding biedt veelzijdigheid, flexibiliteit en de kans op goed betaalde banen na afloop. Dit is een vak waar je trots op kunt zijn, en de Spectrumschool zorgt ervoor dat je met alle benodigde vaardigheden en kennis aan je carrière kunt beginnen.

Meer info

Lessentabel duaal leren

VAKAANTAL LESUREN 2° graadAANTAL LESUREN 3° graadAANTAL LESUREN 7° jaar
Beroepsgerichte vorming (BGV)666
Project algemene vakken777
Toegepaste algemene vorming2
Engelsgemiddeld 1,5u per weekgemiddeld 1,5u per weekgemiddeld 1,5u per week
WerkinvullingMinimaal 20u per weekMinimaal 20u per weekMinimaal 20u per week
totaal3432

De opleiding ‘kok hulpkok keukenmedewerker‘ is een opleiding binnen horeca en omvat volgende modules.

  • Module initiatie keuken: je leert voorbereidend werk doen (mise-en-place); ingrediënten klaarzetten, tekorten melden, groenten en fruit klaarmaken.
  • Module keukentechnieken: je leert gewichtseenheden en inhoudsmaten omrekenen, verhoudingen respecteren, snijgereedschap gebruiken voor verschillende technieken en keukenmachines gebruiken. Je leert ook keukentechnieken toepassen; recepten volgen, keukentoestellen gebruiken, basissoepen en –sausen bereiden, dresseren, …
  • Module keukenprocessen: Je leert voedingsmiddelen bestellen, prijzen berekenen, de voedingsmiddelen opslaan volgens de nodige hygiënische voorschriften, voorbereidende werkzaamheden (mise-en-place) organiseren, orde en netheid in de keuken bewaren, …
  • Module koude keukenbereidingen: Je leert kook- en bereidingsmateriaal klaarzetten, voorbereidingstechnieken voor vis en vlees (reinigen, fileren), recepten volgen, bestelbonnen lezen, dresseren, …
  • Module warme keukenbereidingen: Je leert recepten volgen, basis kooktechnieken toepassen, dresseren, …

Nadien kan je je specialiseren als hulp-kok of kok.

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Je behaalt het officiële diploma van kok als je alle modules hebt afgewerkt. Je leert zowel op het werk als op school. Dit noemt men duaal-leren.

Wat leer je in de opleiding keukenmedewerker-kok?

Je bouwt verder op de basiskennis om creatieve hedendaagse gerechten “à la carte” te bereiden. Je leert in de opleiding kok ook hoe je medewerkers moet aansturen in de keuken.

Wat na je opleiding keukenmedewerker-kok?

Je kan als kok aan de slag in een grootkeuken, een restaurant, een traiteurszaak of een feestzaal.
Je kan in de opleiding kok ook het certificaat van bedrijfsbeheer behalen.  Met dit certificaat kan je als zelfstandig restaurantuitbater aan de slag.

Onze opleiding tot kok is erg goedkoop. Je moet zelf niet investeren in een messenset. De school voorziet alles wat je nodig hebt. Als je drie dagen werkt tijdens je opleiding verdien je ook geld. Je kan onze opleiding goed combineren met je gezin. Deeltijds onderwijs is een onderwijsvorm die je toelaat om werken en leren te combineren.

Leren en werken ken je ook onder de naam duaal leren.

Je leert een vak of beroep door werken en leren te combineren.
Zo ga je twee dagen per week naar school en ga je drie dagen werken.
Je krijgt vier keer per jaar een rapport met je resultaten van zowel je prestaties op school als op het werk.

In de vakopleiding leer je een beroep en kan je een certificaat van beroepskwalificatie behalen.

Daarnaast volg je ook één dag per week algemene vakken volgens het leerplan van het beroepsonderwijs. In de algemene vakken kan je een tweede graad, een derde graad of en je diploma secundair onderwijs behalen.

Leren en werken is een uniek systeem.
We werken zonder punten. Je wordt enkel beoordeeld op wat je kan.
Je resultaten in de algemene vakken (PAV) hebben geen invloed op je resultaten in de praktijkvakken.

We werken modulair zodat je ook tijdens het jaar kan afstuderen. Als je alle competenties hebt bereikt in PAV dan behaal je je graad of diploma.

Je kan dus ook niet "blijven zitten" en je studeert op je eigen tempo.

Wil je graag wat meer info? Contacteer ons dan via het formulier of via de telefoon.

Wat kost de opleiding?

We streven er naar om onze opleidingen zo goedkoop mogelijk te houden.

Je betaalt een vast schoolgeld per jaar. (Dat bedrag wordt verminderd als je na 1 maart inschrijft).
Bijkomend betaal je enkel voor wat je verbruikt, voor je werkpak en voor je uitstappen.

De kosten per opleiding verschillen sterk.
De goedkoopste opleiding kost 185€ per jaar; de duurste 350€.

Hoe kan je betalen?

Je kan cash betalen bij de administratie; je kan het bedrag overschrijven en je kan met de bankkaart betalen.
Je hoeft het schoolgeld niet in één keer te betalen. Vier keer per jaar ontvang je een schoolrekening.

Wat moet je betalen bij inschrijving?

Bij de inschrijving rekenen we een voorschot van 50 euro.
Als je dat niet in één keer kan betalen dan kan je dat ook gespreid betalen.

Je krijgt les op campus Ruggeveld in Deurne.

GO! Spectrumschool
Campus Ruggeveld
Ruggeveldlaan 496
2100 Deurne (Antwerpen)
03-328.05.00
info@spectrumschool.be

Je kan ons bereiken met tram 10 - tram 5 - tram 8 - bus 19 - bus 410 - bus 411 - bus 412
For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid van de Spectrumschool.
Ik Accepteer
Bekijk op Google Maps

Een specifieke vraag over deze opleiding?

opleiding snackbar fastfood broodjeszaak-Spectrumschool-BSO-TSO-Duaal-DBSO

Kristel Guttermann – Tewerkstellingsbegeleider
kristel.guttermann@spectrumschool.be – 03/360 26 37

Contacteer ons via de website of via telefoon. Je kan ook altijd eens binnenspringen tijdens de schooluren.

wil je inschrijven