ELEKTRISCHE INSTALLATIES DUAAL

Een carrière met power

Spectrumschool > Onze opleidingen > Elektriciteit > Elektrisch installateur
Een opleiding Leren+Bekwamen (arbeidsmarktfinaliteit) van GO! Spectrumschool, Campus Ruggeveld

Wat leer je?

In de opleiding Elektrische Installaties Duaal leer je nieuwe elektrische installaties in woningen en gebouwen installeren. Daarnaast kan je ook bestaande installaties renoveren en onderhouden. Je leert ook werken aan meer ingewikkelde residentiële en/of industriële elektrische installaties.

Met Duaal Leren combineer je het beste uit 2 werelden:  leren op school en leren op de werkplek. Je brengt 3 dagen door op de werkvloer.  Algemene vakken en de bij je opleiding aanvullende theoretische en praktische kennis leer je op school.

Het traject bestaat uit 6 clusters:

 • Algemene vakken
 • Ontwerpen van een installatie
 • Monteren
 • Installeren
 • Aansluiten op zeer lage spanning
 • Een installatie in werking stellen.

Je gaat 2 dagen naar school voor je algemene vakken, je levensbeschouwelijke vakken, sport en theoretische en praktische kennis die bij je opleiding hoort. De overige 3 dagen ga je werken. Je houdt je werkzaamheden bij in je logboek. Jouw praktijkleerkracht bekijkt samen met jou je vorderingen, dit in nauw overleg met de mentor op de werkvloer.

Deze opleiding start vanaf het 5e jaar duaal leren in Antwerpen.

Duaal leren

Waarom kiezen voor duaal leren?

 • Je leert in een echte werkomgeving
 • Je verhoogt je kansen op de arbeidsmarkt
 • Je bent mee met de nieuwste tools en technologieën
 • Al doende leren verhoogt je motivatie.
 • Je oefent ‘soft skills’ die belangrijk zijn op de arbeidsmarkt, zoals samenwerken, initiatief nemen, op tijd komen, …

> Alle info over duaal leren

duaal leren spectrumschool deurne antwerpen

Iets voor jou?

LB bso elektriciteit IMG 9183

Je bent handig

LB bso elektriciteit IMG 9588

Je werkt veilig en verzorgd

LB bso elektriciteit IMG 9217

Je hebt oog voor detail

Voor wie?

Ben je geïnteresseerd in elektrische installaties & machines? Ben je handig en nauwkeurig? Werk je graag met je handen, maar ook met de computer? Wil je graag leren combineren met werken?
Dan is deze richting wellicht iets voor jou.

Wat heb je nodig om te kunnen starten?

Om te starten in Elektrische Installaties Duaal moet je
houder zijn van een getuigschrift van de 2e graad van het secundair onderwijs, of een gunstige beslissing van de klassenraad.

For privacy reasons Vimeo needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid van de Spectrumschool.
Ik Accepteer
volta nl rgb
For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid van de Spectrumschool.
Ik Accepteer

Wat nadien?

Na de opleiding Elektrisch installateur Duaal behaal je het getuigschrift van het secundair onderwijs.
Het is dus aangeraden om een 7e specialisatiejaar te volgen. Op onze school kan je je binnen het studiegebied Elektriciteit specialiseren in Industriële Elektriciteit (voltijds regulier) of Industriële Elektriciteit Duaal . Na het behalen van het diploma secundair onderwijs ben je een volwaardig elektricien en kan je aan de slag op de werkvloer of zelfs je eigen bedrijf opstarten.

Meer info

Raadpleeg hier de lessentabellen van de BSO-opleiding Elektrisch Installateur Duaal:

Je krijgt les op campus Ruggeveld in Deurne.

GO! Spectrumschool
Campus Ruggeveld
Ruggeveldlaan 496
2100 Deurne (Antwerpen)
03-328.05.00
info@spectrumschool.be

Je kan ons bereiken met tram 10 - tram 5 - tram 8 - bus 19 - bus 410 - bus 411 - bus 412
For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid van de Spectrumschool.
Ik Accepteer
Bekijk op Google Maps

Vanaf de 3e graad zijn stages een essentieel deel van de opleiding, maar ook vroeger komen de leerlingen al in contact met de werkvloer en de bedrijfswereld op zich.

Onze stagementoren en medewerkers tewerkstelling hebben jarenlang ervaring met het begeleiden van onze leerlingen op de werkvloer. Binnen elk leerdomein hebben we een uitgebreid netwerk aan bedrijven waar stage kan gelopen worden.

Ook lopen er heel wat samenwerkingen met sectoren, bedrijven waar we projectmatig aan de slag gaan, zoals VDAB, Agoria, Umicore, Atlas Copco, etc.

Dit systeem loont wel degelijk. 7 op 10 werkgevers neemt sneller iemand in dienst wanneer die tijdens de opleiding een vorm van werkplekleren heeft gehad, blijkt uit UNIZO-onderzoek. "Werkplekleren moet vanzelfsprekend worden in alle opleidingen, en rechtstreeks aansluiten op de noden van de bedrijven zelf", aldus voormalig UNIZO-topman Karel Van Eetvelt.

Een specifieke vraag over deze opleiding?

Sonja Wellens
Adjunct-directeur Leren + Bekwamen
adjunctdeurne@spectrumschool.be
03/328 05 21

Als je een duale opleiding Elektrische Installaties volgt, zijn er goede kansen om een baan te vinden. Het hangt af van waar je woont, welke vaardigheden je hebt en hoe de economie ervoor staat. Elektriciens zijn vaak gevraagd omdat ze nodig zijn in veel verschillende soorten werk.

Met een duale opleiding heb je zowel geleerd over elektriciteit als praktische ervaring opgedaan. Je kunt dan solliciteren voor banen zoals elektricien, onderhoudstechnicus of iemand die werkt met duurzame energie. Het is ook slim om te weten wat er nieuw is in de elektriciteitswereld, zoals nieuwe technologieën. Kijk op websites waar banen worden aangeboden, praat met mensen in het vak en bouw zo een goed beeld op van wat er mogelijk is na je opleiding.