Spectrumschool-BSO-TSO-Duaal-DBSO

ELEKTRISCHE INSTALLATIETECHNIEKEN DUAAL

Wat leer je?

In de duale opleiding Elektrische installatietechnieken maak je kennis met elektriciteit en installatieleer en bereid je je voor op technisch uitvoerende beroepen in de elektriciteitssector. Deze opleiding is sterk praktijkgericht, maar biedt ook een solide theoretische basis. In ons labo wordt grotendeels projectmatig gewerkt, in combinatie met stages en werkplekleren.

In de 2e graad leer je lichtbronnen en verwarmingstoestellen installeren, schakelborden plaatsen, elektrische leidingen leggen, defecten opsporen en herstellen. Je sluit elektrische componenten aan in de verschillende borden conform het AREI en stelt de eigen elektrische installatie in bedrijf. Je stelt de eigen residentiële en klassieke (niet-complexe) tertiaire elektrische installatie in werking en voert basiscontroles uit.

In de 3e graad wordt de basiskennis verder uitgediept en uitgebreid. Je moet een werkopdracht kunnen analyseren, schema’s kunnen lezen en metingen kunnen uitvoeren. Het realiseren, renoveren of herstellen van industriële elektrische installaties, maar ook de complexe aspecten van een residentiële installatie komen aan bod. Je wordt opgeleid tot technicus industriële elektrotechnische installaties. Je leert de basistechnieken van domotica, motoren, plc-technieken, automatisering, meet- en regeltechniek.

Tijdens je stages krijg je uitgebreid de kans om hetgeen je weet en kunt toe te passen in de praktijk. We hebben een uitstekende samenwerking met bedrijven als Atlas Copco en Umicore om je op de werkvloer verder te specialiseren en te excelleren.

Je kan al in de 1e graad starten met een vooropleiding STEM. Ontdek meer via 1e graad STEM.

Voor wie?

Ben je geïnteresseerd in elektrische installaties & machines? Ben je meer praktisch dan theoretisch aangelegd?  Werk je nauwkeurig en zelfstandig en heb je oog voor detail?
Dan is deze richting wellicht iets voor jou.

Meer info

Raadpleeg hier de lessentabellen van de TSO-opleiding Elektrotechnieken / Elektrische installatietechnieken:

Je krijgt les op campus Ruggeveld in Deurne.

GO! Spectrumschool
Campus Ruggeveld
Ruggeveldlaan 496
2100 Deurne (Antwerpen)
03-328.05.00
info@spectrumschool.be

Je kan ons bereiken met tram 10 - tram 5 - tram 8 - bus 19 - bus 410 - bus 411 - bus 412
For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid van de Spectrumschool.
Ik Accepteer
Bekijk op Google Maps

Vanaf de 3e graad zijn stages een essentieel deel van de opleiding, maar ook vroeger komen de leerlingen al in contact met de werkvloer en de bedrijfswereld op zich.

Onze stagementoren en medewerkers tewerkstelling hebben jarenlang ervaring met het begeleiden van onze leerlingen op de werkvloer. Binnen elk leerdomein hebben we een uitgebreid netwerk aan bedrijven waar stage kan gelopen worden.

Ook lopen er heel wat samenwerkingen met sectoren, bedrijven waar we projectmatig aan de slag gaan, zoals VDAB, Agoria, Umicore, Atlas Copco, etc.

Dit systeem loont wel degelijk. 7 op 10 werkgevers neemt sneller iemand in dienst wanneer die tijdens de opleiding een vorm van werkplekleren heeft gehad, blijkt uit UNIZO-onderzoek. "Werkplekleren moet vanzelfsprekend worden in alle opleidingen, en rechtstreeks aansluiten op de noden van de bedrijven zelf", aldus voormalig UNIZO-topman Karel Van Eetvelt.

Als je kiest voor Leren+Bekwamen volg je een voltijdse opleiding. Je bekwaamt je in je vak en je maakt kennis met de arbeidsmarkt. Je kiest een vakgebied binnen Nijverheid, STEM, Sport of Zorg (Maatschappij & Welzijn).

Je krijgt praktijkgerichte vorming door onze vakdeskundige leerkrachten. Leren op de werkvloer is een belangrijk onderdeel van onze voltijdse opleidingen in Leren + Bekwamen. Via stages, werkplekleren en samenwerking met sectoren en bedrijven wordt je begeleid naar een goede plaats op de arbeidsmarkt. Ook bieden we een deel van de opleidingen aan binnen Duaal Leren.

Als je slaagt voor één van onze opleidingen behaal je het diploma secundair onderwijs. Ook een getuigschrift bedrijfsbeheer is mogelijk.

Ons schooldomein en praktijkateliers bieden ruime praktijkmogelijkheden.

We bieden je een traject op maat waarin individuele begeleiding en een warm leerklimaat centraal staan.

TSO Elektrische Installatietechnieken bij Spectrumschool

Welkom bij de Spectrumschool, waar de toekomst van elektrische installatietechnieken wordt vormgegeven door middel van ons hoogwaardige TSO-programma. Als vooraanstaande instelling op het gebied van technisch onderwijs streven we naar niets minder dan excellentie in zowel onderwijs als praktijkervaring. Ontdek waarom ons TSO-programma voor elektrische installatietechnieken een ongeëvenaarde keuze is voor jouw toekomstige carrière.

Wat is TSO Elektrische Installatietechnieken?

TSO, wat staat voor “Technisch Secundair Onderwijs”, is een educatief traject dat studenten voorbereidt op een breed scala aan technische vakgebieden. In het bijzonder richt TSO Elektrische Installatietechnieken zich op het ontwikkelen van vaardigheden en kennis die nodig zijn voor het installeren, onderhouden en repareren van elektrische systemen. Dit omvat alles, van huishoudelijke bedrading tot industriële elektrische installaties.

Waarom Kiezen voor TSO Elektrische Installatietechnieken bij de Spectrumschool?

1. Toonaangevende Onderwijskwaliteit

Bij de Spectrumschool streven we naar niets minder dan de hoogste standaarden van onderwijskwaliteit. Ons ervaren docententeam bestaat uit experts op het gebied van elektrische installatietechnieken, die gepassioneerd zijn om hun kennis over te dragen aan de volgende generatie vakmensen. Met een mix van theoretisch onderwijs en praktische hands-on training, zorgen we ervoor dat onze studenten alle aspecten van het vakgebied begrijpen en kunnen toepassen.

2. Modern Leerplan

Het curriculum van ons TSO Elektrische Installatietechnieken programma is zorgvuldig samengesteld om te voldoen aan de eisen van de moderne industrie. We integreren de nieuwste technologische ontwikkelingen en industriële normen in ons onderwijs, zodat onze studenten goed voorbereid zijn op de uitdagingen van het werkveld. Van duurzame energieoplossingen tot geavanceerde domoticasystemen, onze studenten krijgen een uitgebreid inzicht in alle aspecten van elektrische installatietechnieken.

3. Praktijkgerichte Ervaring

Bij de Spectrumschool geloven we dat praktijkervaring essentieel is voor het ontwikkelen van vaardigheden en het versterken van het zelfvertrouwen van onze studenten. Daarom bieden we uitgebreide mogelijkheden voor praktijkgerichte training in onze state-of-the-art faciliteiten. Van simulaties tot echte installatieprojecten, onze studenten krijgen de kans om hun vaardigheden in een veilige en ondersteunende omgeving te oefenen.

4. Individuele Begeleiding

We begrijpen dat elke student uniek is, met verschillende sterke punten en leerbehoeften. Daarom bieden we bij de Spectrumschool individuele begeleiding en ondersteuning aan al onze studenten. Of het nu gaat om extra hulp bij complexe onderwerpen of loopbaanadvies, ons toegewijde team staat klaar om te helpen en te begeleiden op elk punt van de reis.

5. Carrièremogelijkheden

Met een diploma TSO Elektrische Installatietechnieken van de Spectrumschool op zak, openen zich talloze carrièremogelijkheden in de wereld van elektrische installaties. Of je nu kiest voor een baan als elektricien, technisch adviseur of zelfs het nastreven van verdere studies, ons programma legt een sterke basis voor succes in welke richting je ook kiest.

Conclusie

Kortom, als je op zoek bent naar een uitstekende opleiding op het gebied van elektrische installatietechnieken, dan is het TSO-programma bij de Spectrumschool de perfecte keuze. Met ons toonaangevende onderwijs, moderne leerplan, praktijkgerichte ervaring, individuele begeleiding en overvloed aan carrièremogelijkheden, bieden we alles wat je nodig hebt om te slagen in deze boeiende en groeiende industrie. Neem vandaag nog contact met ons op om je toekomst in elektrische installatietechnieken te beginnen vormgeven!

Een specifieke vraag over deze opleiding?

Spectrumschool-BSO-TSO-Duaal-DBSO

Sonja Wellens
Adjunct-directeur Leren + Bekwamen
adjunctdeurne@spectrumschool.be
03/328 05 21