knopschrijfjenuin 300x159 - Lichamelijke Opvoeding en Sport

SPECTRUM ATHLETES

DE SPORTOPLEIDING VAN GO! SPECTRUMSCHOOL

Spectrumschool > Onze opleidingen > Sport > Lichamelijke Opvoeding en Sport
Een opleiding Leren+Bekwamen (TSO) van GO! Spectrumschool, Campus Ruggeveld

Wat leer je?

De Spectrum Athletes volgen de voltijdse sportopleiding Lichamelijke Opvoeding & Sport (TSO). Deze actieve en fysieke opleiding is geen specialisatie in één bepaalde sporttak, maar laat je kennismaken met verschillende sporttakken (atletiek, balsporten, gymnastiek, zwemmen …). Ook ritmiek, conditietraining, expressie en zelfverdediging komen aan bod. Naast algemene vakken krijg je specifieke theoretische vakken. Er zijn buitenlandse uitstappen en stages in samenwerking met organisaties uit de sportsector.

In deze zeer actieve opleiding ben je 13 tot 16 lestijden actief aan het sporten. De klemtoon ligt op het sporttechnische, maar er is ook aandacht voor het beleven van beweging, de bewegingscultuur van de vrije tijd, fair play, samenwerking, verantwoordelijkheid, aanvaarden van regels, waarden en normen. Je neemt deel aan competities, tornooien en dansvoorstellingen. Je begeleidt en organiseert mee sportdagen. Er zijn buitenlandse uitstappen en stages zoals skiën, surfen, zeilen, etc.

Onze campus biedt heel wat infrastructuur. In onze sporthal en buitenterreinen beoefen je diverse sporten. Naast de sporthal is er het Rivierenhof met aan de overkant het sportpark Sportoase Groot Schijn met atletiekvelden, zwembadencomplex en vele andere mogelijkheden. De schaatsbaan ligt vlak naast de campus.

Je kan al in de 1e graad starten met een vooropleiding Sport. Ontdek meer via 1e graad Sport  (ASO sport; A-stroom sport)

Iets voor jou?

Sportbegeleider header revolution slider - Lichamelijke Opvoeding en Sport

Je bent sportief

11222979 737548246351325 5230340099028412300 o - Lichamelijke Opvoeding en Sport

Je bent een doorzetter

33522965 10156353176447902 1583805422744109056 n - Lichamelijke Opvoeding en Sport

Je bent een teamplayer

Voor wie?

Voel je de sportieve kriebels in je buik? Ben je een doorzetter en een teamplayer?
Dan is deze opleiding wellicht iets voor jou.

Wat verwachten we?

Je kan de opleiding LO & Sport aanvatten na elke optie van het tweede leerjaar. Je moet wel over een goede fysieke conditie beschikken voor verschillende disciplines en gemotiveerd zijn om extra inspanningen te leveren voor disciplines waar je iets minder aanleg of interesse voor hebt.
De ideale vooropleiding is 1e graad Sport.

fototom 01 1010x1024 - Lichamelijke Opvoeding en Sport

“Op GO! Spectrumschool kreeg ik individuele begeleiding. Aan mijn zwakke punten werd hard gewerkt zodat ik kon slagen en een diploma behaalde. Door de sterke basis die ik meekreeg ben ik op de hogeschool nooit in de problemen geraakt. Als leerkracht LO pas ik dit vandaag de dag ook toe bij mijn eigen leerlingen.”

Tom, oud-leerling, nu leerkracht LO
index 1365x1024 - Lichamelijke Opvoeding en Sport

“Naast de lessen gaan wij bijvoorbeeld ook surfen in Frankrijk. Daarnaast zijn er nog heel wat andere activiteiten. Zo doe ik heel wat ervaring op.”

Said

SPECTRUM ATHLETES OP SOCIALE MEDIA

facebook groen 200x155 - Lichamelijke Opvoeding en Sportinstagram groen 200x198 - Lichamelijke Opvoeding en Sport

Wat nadien?

Na de 3e graad LO & Sport behaal je het diploma secundair onderwijs. Deze opleiding geeft je een stevige basis om hogere studies te starten binnen het vakgebied. Er zijn tal van beroepsmogelijkheden; brandweer, politie, leger, redder, leerkracht LO, fitnesscoach, verpleegkundige, .. Meer info over verder studeren en beroepsmogeljkheden na deze opleiding vind je hier.

Meer info

Je krijgt les op campus Ruggeveld in Deurne.

GO! Spectrumschool
Campus Ruggeveld
Ruggeveldlaan 496
2100 Deurne (Antwerpen)
03-328.05.00
info@spectrumschool.be

Je kan ons bereiken met tram 10 - tram 5 - tram 8 - bus 19 - bus 410 - bus 411 - bus 412
Bekijk op Google Maps

Vanaf de 3e graad zijn stages een essentieel deel van de opleiding, maar ook vroeger komen de leerlingen al in contact met de werkvloer en de bedrijfswereld op zich.

Onze stagementoren en medewerkers tewerkstelling hebben jarenlang ervaring met het begeleiden van onze leerlingen op de werkvloer. Binnen elk leerdomein hebben we een uitgebreid netwerk aan bedrijven waar stage kan gelopen worden.

Ook lopen er heel wat samenwerkingen met sectoren, bedrijven waar we projectmatig aan de slag gaan, zoals VDAB, Agoria, Umicore, Atlas Copco, etc.

Dit systeem loont wel degelijk. 7 op 10 werkgevers neemt sneller iemand in dienst wanneer die tijdens de opleiding een vorm van werkplekleren heeft gehad, blijkt uit UNIZO-onderzoek. "Werkplekleren moet vanzelfsprekend worden in alle opleidingen, en rechtstreeks aansluiten op de noden van de bedrijven zelf", aldus voormalig UNIZO-topman Karel Van Eetvelt.

Als je kiest voor Leren+Bekwamen volg je een voltijdse opleiding op BSO of TSO niveau. Dit kan vanaf de eerste graad. Je kiest een vakgebied binnen Nijverheid, STEM of Sport. Je doet basiskennis op. Daarnaast bekwaam je in je vak. Je krijgt praktijkgerichte vorming door onze vakdeskundige leerkrachten. Leren op de werkvloer is een belangrijk onderdeel van onze voltijdse opleidingen in Leren + Bekwamen. Via stages, werkplekleren en samenwerking met sectoren en bedrijven wordt je begeleid naar een goede plaats op de arbeidsmarkt.  Ook bieden we enkele opleidingen aan binnen Duaal Leren.

Als je slaagt voor één van onze opleidingen behaal je het diploma secundair onderwijs. Ook een getuigschrift bedrijfsbeheer is mogelijk. De BSO-opleidingen bereiden je voor op de arbeidsmarkt. In het 7e specialisatiejaar specialiseer je in je gekozen vakgebied. De TSO-opleidingen geven je een stevige basis om hogere studies te starten binnen je vakgebied.

We bieden je een traject op maat waarin individuele begeleiding en een warm leerklimaat centraal staan. Ons schooldomein en praktijkateliers bieden ruime praktijkmogelijkheden.

Een specifieke vraag over deze opleiding?

Son 198x300 - Lichamelijke Opvoeding en Sport

Sonja Wellens
Adjunct-directeur Leren + Bekwamen
adjunctdeurne@spectrumschool.be
03/328 05 21

knopschrijfjenuin 300x159 - Lichamelijke Opvoeding en Sport