SPECTRUM ATHLETES

DE SPORTOPLEIDING VAN GO! SPECTRUMSCHOOL

Spectrumschool > Onze opleidingen > Sport > Sport – Sportschool Antwerpen
Een opleiding Leren+Doorstromen (Dubbele finaliteit) van GO! Spectrumschool, Campus Ruggeveld

Wat leer je?

De Spectrum Athletes volgen de voltijdse opleiding Sport (dubbele finaliteit) (Sport TSO).  Deze actieve en fysieke opleiding is geen specialisatie in één bepaalde sporttak, maar laat je kennismaken met verschillende sporttakken (atletiek, balsporten, gymnastiek, zwemmen …). Ook ritmiek, conditietraining, expressie en zelfverdediging komen aan bod. Naast algemene vakken krijg je specifieke theoretische vakken. Er zijn buitenlandse uitstappen en stages in samenwerking met organisaties uit de sportsector.

In deze zeer actieve opleiding ben je 10 tot 12 lestijden actief aan het sporten. De klemtoon ligt op het sporttechnische, maar er is ook aandacht voor het beleven van beweging, de bewegingscultuur van de vrije tijd, fair play, samenwerking, verantwoordelijkheid, aanvaarden van regels, waarden en normen. Je neemt deel aan competities, tornooien en dansvoorstellingen. Je begeleidt en organiseert mee sportdagen. Er zijn buitenlandse uitstappen en stages zoals skiën, surfen, zeilen, etc.

Vanaf de 3e graad volg je stages (in samenwerking met MOEV) waarbij je wordt gevormd in het begeleiden en ondersteunen van bewegingsactiviteiten voor verschillende doelgroepen.

Onze campus biedt heel wat infrastructuur. In onze sporthal en buitenterreinen beoefen je diverse sporten. Naast de sporthal is er het Rivierenhof met aan de overkant het sportpark Sportoase Groot Schijn met atletiekvelden, zwembadencomplex en vele andere mogelijkheden.

Je kan al in de 1e graad starten met een vooropleiding Sport. Ontdek meer via 1e graad Sport  (A-stroom Sport)

Iets voor jou?

Sportbegeleider header revolution slider

Je bent sportief

11222979 737548246351325 5230340099028412300 o

Je bent een doorzetter

33522965 10156353176447902 1583805422744109056 n

Je bent een teamplayer

Voor wie?

Voel je de sportieve kriebels in je buik? Ben je een doorzetter en een teamplayer?
Dan is deze opleiding wellicht iets voor jou.

Wat verwachten we?

Je kan de opleiding Sport aanvatten na elke optie van het tweede leerjaar.  Wel belangrijk is een degelijke vorming van de basiseigenschappen (kracht, lenigheid, uithouding, snelheid, coördinatie en evenwicht). Je bent gemotiveerd voor verschillende disciplines en je bent ook bereid om extra inspanningen te leveren voor disciplines waar je iets minder aanleg of interesse voor hebt.
De ideale vooropleiding is 1e graad Sport.

“Op GO! Spectrumschool kreeg ik individuele begeleiding. Aan mijn zwakke punten werd hard gewerkt zodat ik kon slagen en een diploma behaalde. Door de sterke basis die ik meekreeg ben ik op de hogeschool nooit in de problemen geraakt. Als leerkracht LO pas ik dit vandaag de dag ook toe bij mijn eigen leerlingen.”

Tom, oud-leerling, nu leerkracht LO

“Naast de lessen gaan wij bijvoorbeeld ook surfen in Frankrijk. Daarnaast zijn er nog heel wat andere activiteiten. Zo doe ik heel wat ervaring op.”

Said
For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid van de Spectrumschool.
Ik Accepteer

SPECTRUM ATHLETES OP SOCIALE MEDIA

Wat nadien?

De opleiding Sport behoort tot het studiedomein Sport en en kent eendubbele finaliteit. In deze opleiding is doorstromen naar de arbeidsmarkt of het hoger onderwijs mogelijk.

Na de 3e graad Sport behaal je het diploma secundair onderwijs. Deze opleiding geeft je een stevige basis om hogere studies te starten binnen het vakgebied. Er zijn tal van beroepsmogelijkheden; brandweer, politie, leger, redder, leerkracht LO, fitnesscoach, verpleegkundige, .. Meer info over verder studeren en beroepsmogeljkheden na deze opleiding vind je hier.

Vanaf 1 september 2019 organiseert onze school stapsgewijs haar studieaanbod volgens de nieuwe onderwijshervorming.  Na de eerste graad wordt in schooljaar 2021-2022 het eerste leerjaar van de tweede graad aangepast. Na 6 jaar zal de hervorming volledig doorgevoerd zijn.

3DA SPORT – 4DA SPORT

Wetenschappen/STEM
    Aardrijkskunde 1
    Biologie 1
    Chemie 1
    Fysica 1
Taal & cultuur: Engels 2
Taal & cultuur: Frans 2
Maatschappelijke vorming 2
Nederlands 4
Wiskunde 3
Levensbeschouwelijk vak 2
Psychologie 1
LO 2
Sport 12
totaal 34

5T LO – 6T LO

Aardrijkskunde 1
Engels 2
Frans 2
Geschiedenis 1
Levensbeschouwelijk vak 2
Nederlands 3
Sport 16
Toegepaste biologie 1
Wiskunde 2
totaal 30
Stage (blokstage en alternerende) 2 weken

Meer info

Raadpleeg hier de lessentabellen van de opleiding Sport:

De opleiding Elektromechanische technieken kent een dubbele finaliteit en behoort tot het studiedomein Sport. In deze opleiding is doorstromen naar de arbeidsmarkt of het hoger onderwijs mogelijk.

Vanaf 1 september 2019 organiseert onze school stapsgewijs haar studieaanbod volgens de nieuwe onderwijshervorming.  Na de eerste graad wordt in schooljaar 2021-2022 het eerste leerjaar van de tweede graad aangepast. Na 6 jaar zal de hervorming volledig doorgevoerd zijn.

Je krijgt les op campus Ruggeveld in Deurne.

GO! Spectrumschool
Campus Ruggeveld
Ruggeveldlaan 496
2100 Deurne (Antwerpen)
03-328.05.00
info@spectrumschool.be

Je kan ons bereiken met tram 10 - tram 5 - tram 8 - bus 19 - bus 410 - bus 411 - bus 412
For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid van de Spectrumschool.
Ik Accepteer
Bekijk op Google Maps

Vanaf de 3e graad zijn stages een essentieel deel van de opleiding, maar ook vroeger komen de leerlingen al in contact met de werkvloer en de bedrijfswereld op zich.

Onze stagementoren en medewerkers tewerkstelling hebben jarenlang ervaring met het begeleiden van onze leerlingen op de werkvloer. Binnen elk leerdomein hebben we een uitgebreid netwerk aan bedrijven waar stage kan gelopen worden.

Ook lopen er heel wat samenwerkingen met sectoren, bedrijven waar we projectmatig aan de slag gaan, zoals VDAB, Agoria, Umicore, Atlas Copco, etc.

Dit systeem loont wel degelijk. 7 op 10 werkgevers neemt sneller iemand in dienst wanneer die tijdens de opleiding een vorm van werkplekleren heeft gehad, blijkt uit UNIZO-onderzoek. "Werkplekleren moet vanzelfsprekend worden in alle opleidingen, en rechtstreeks aansluiten op de noden van de bedrijven zelf", aldus voormalig UNIZO-topman Karel Van Eetvelt.

Als je kiest voor Leren + Doorstromen volg je een voltijdse opleiding in de 2e graad en in de 3e graad. Je legt een sterke toegepaste basis en stoomt je klaar voor hogere studies. Je kiest een vakgebied binnen STEM, Sport of Maatschappij & Welzijn. Als je slaagt voor één van deze opleidingen behaal je het diploma secundair onderwijs.

Leren + Doorstromen heeft de finaliteit "doorstroom" & "dubbele finaliteit" (doorstroom & arbeidsmarkt). De doorstroomfinaliteit is het vroegere ASO. Deze opleidingen hebben de bedoeling om leerlingen succesvol te laten doorstromen naar academische en bacheloropleidingen. De dubbele finaliteit is het vroegere TSO. Deze opleidingen hebben de bedoeling om leerlingen succesvol te laten doorstromen naar bachelor- en graduaatsopleidingen (=hbo5-opleidingen) en/ of naar de arbeidsmarkt.

In onze ateliers staat computergestuurde technologie en automatisatie centraal. Ons schooldomein en de accomodatie in de omgeving bieden ruime mogelijkheden op vlak van sport en technologie.

Door onze nauwe samenwerking met bedrijven en organisaties proef je van een moderne werking in de hedendaagse bedrijfswereld.

We bieden je een traject op maat waarin individuele begeleiding en een warm leerklimaat centraal staan.

Een specifieke vraag over deze opleiding?

Sonja Wellens
Adjunct-directeur Leren + Bekwamen
adjunctdeurne@spectrumschool.be
03/328 05 21