HAARTOOI – KAPPER

MAAK MENSEN MOOIER

Spectrumschool > Onze opleidingen > Zorg > Haartooi – kapper
Een opleiding Leren+Bekwamen (arbeidsmarktfinaliteit) van GO! Spectrumschool, Campus Ruggeveld

Wat leer je?

De opleiding Haartooi-Kapper (finaliteit arbeidsmarkt)  bereidt je voor op een tewerkstelling in een kapsalon of schoonheidssalon.  Je kan ook zelfstandig kapper of kapster worden. Het is een zeer praktische opleiding. Je leert al doende hoe kapsels in vorm brengt en hoe je aan schoonheidsverzorging doet.  Dit in combinatie met stages.

In de 2e graad Haartooi-Kapper leer je vooral veel over kapsels en kleuringen, over nagelverzorging en schoonheidszorgen. Je leert over sociale relaties.

Iets voor jou?

hair cut 560x370 1

Je maakt mensen mooier

logistiek zorg iets voor jou 3

Je draagt graag zorg voor anderen

logistiek zorg iet voor jou 1

Je kan goed samenwerken

Voor wie?

Hou je van werken met mensen?
Heb je verantwoordelijkheidsgevoel?
Vind je er plezier in om mensen mooier te maken?
Kan je goed samenwerken en kan je om met flexibele werkuren?

Dan is deze richting wellicht iets voor jou.

Wat verwachten we?

Je kan steeds starten in de opleiding Haartooi-Kapper.

Een ideale vooropleiding is de basisoptie Maatschappij en Welzijn in de 1ste graad

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid van de Spectrumschool.
Ik Accepteer

Wat nadien?

Na de 3e graad Maatschappij en Welzijn behaal je het getuigschrift van het secundair onderwijs. Je hebt dan echter nog geen diploma secundair onderwijs. Het is dus aangeraden om een 7e specialisatiejaar te volgen. Nadien behaal het diploma secundair onderwijs. Ook een Se-n-se (7e specialisatiejaar) is mogelijk. Op onze school kan je Kinderzorg en Thuis- en Bejaardenzorg volgen.

Zonder vervolgopleiding kan je aan de slag als verzorgende in de gezinszorg en aanvullende thuiszorg, maar er zijn nog andere mogelijkheden.

Meer info over verder studeren of werken na deze opleiding vind je hier.

Vanaf 1 september 2019 organiseert onze school stapsgewijs haar studieaanbod volgens de nieuwe onderwijshervorming.  Na de eerste graad wordt in schooljaar 2021-2022 het eerste leerjaar van de tweede graad aangepast. Na 6 jaar zal de hervorming volledig doorgevoerd zijn.

 

Bij Spectrumschool leer je niet alleen de kunst van het kappersvak, maar ook hoe je je eigen kapperszaak kunt runnen. Dat betekent dat je niet alleen een goede kapper wordt, maar ook leert hoe je slim kunt ondernemen.

En als je klaar bent met je opleiding, zijn er veel kansen voor jou! De school heeft goede connecties met bekende bedrijven in de kapperswereld. Of je nu wilt werken in mooie salons, wilt meedoen aan wedstrijden, of je wilt specialiseren in haarstyling voor modeshows, Spectrumschool opent de deuren naar jouw droomcarrière.

Kortom, de voltijdse kappersopleiding bij Spectrumschool is niet alleen heel leerzaam, maar ook ontzettend leuk! Je leert niet alleen technische dingen, maar je krijgt ook een goede basis om later succesvol te zijn in de kapperswereld. Het is alsof je een boeiende reis begint met de hulp van geweldige leraren!

 

3A ZW – 4A ZW

Project algemene vakken 6
Toegepaste algemene vakken wetenschappen 2
Engels 2
Lichamelijke opvoeding 2
Levensbeschouwelijk vak 2
Leren+ algemene vorming 1
Leren+ specifieke vorming 2
Voeding 6
Welzijnstechnieken 4
Zorgtechnieken 2
Opvoedkundige technieken 4
Expressie 2
totaal 35

Meer info

Binnenkort kan je hier de lessentabellen van opleiding Zorg & Welzijn raadplegen.

De opleiding Zorg en Welzijn behoort tot het studiedomein Maatschappij en Welzijn en kent een arbeidsmarktfinaliteit . Deze opleiding bereidt je voor om na je studies aan de slag te gaan.

Je krijgt les op campus Ruggeveld in Deurne.

GO! Spectrumschool
Campus Ruggeveld
Ruggeveldlaan 496
2100 Deurne (Antwerpen)
03-328.05.00
info@spectrumschool.be

Je kan ons bereiken met tram 10 - tram 5 - tram 8 - bus 19 - bus 410 - bus 411 - bus 412
For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid van de Spectrumschool.
Ik Accepteer
Bekijk op Google Maps

Vanaf de 3e graad zijn stages een essentieel deel van de opleiding, maar ook vroeger komen de leerlingen al in contact met de werkvloer en de bedrijfswereld op zich.

Onze stagementoren en medewerkers tewerkstelling hebben jarenlang ervaring met het begeleiden van onze leerlingen op de werkvloer. Binnen elk leerdomein hebben we een uitgebreid netwerk aan bedrijven waar stage kan gelopen worden.

Ook lopen er heel wat samenwerkingen met sectoren, bedrijven waar we projectmatig aan de slag gaan, zoals VDAB, Agoria, Umicore, Atlas Copco, etc.

Dit systeem loont wel degelijk. 7 op 10 werkgevers neemt sneller iemand in dienst wanneer die tijdens de opleiding een vorm van werkplekleren heeft gehad, blijkt uit UNIZO-onderzoek. "Werkplekleren moet vanzelfsprekend worden in alle opleidingen, en rechtstreeks aansluiten op de noden van de bedrijven zelf", aldus voormalig UNIZO-topman Karel Van Eetvelt.

Als je kiest voor Leren+Bekwamen volg je een voltijdse opleiding. Je bekwaamt je in je vak en je maakt kennis met de arbeidsmarkt. Je kiest een vakgebied binnen Nijverheid, STEM, Sport of Zorg (Maatschappij & Welzijn).

Je krijgt praktijkgerichte vorming door onze vakdeskundige leerkrachten. Leren op de werkvloer is een belangrijk onderdeel van onze voltijdse opleidingen in Leren + Bekwamen. Via stages, werkplekleren en samenwerking met sectoren en bedrijven wordt je begeleid naar een goede plaats op de arbeidsmarkt. Ook bieden we een deel van de opleidingen aan binnen Duaal Leren.

Als je slaagt voor één van onze opleidingen behaal je het diploma secundair onderwijs. Ook een getuigschrift bedrijfsbeheer is mogelijk.

Ons schooldomein en praktijkateliers bieden ruime praktijkmogelijkheden.

We bieden je een traject op maat waarin individuele begeleiding en een warm leerklimaat centraal staan.

Een specifieke vraag over deze opleiding?

Sonja Wellens
Adjunct-directeur Leren + Bekwamen
adjunctdeurne@spectrumschool.be
03/328 05 21