stem 1 200x125 - VOKA OVERHANDIGT GO! SPECTRUMSCHOOL EUROPEES STEM-LABEL

Dina kolaborasi sareng

index 200x86 - VOKA OVERHANDIGT GO! SPECTRUMSCHOOL EUROPEES STEM-LABEL

Kénging! SEKOLAH SPECTRUM Ménta KOMUNITAS EUROPEAN KUMAHA LABEL TANPA 4 SD

Sataun katukang lima sakola menengah ti Antwerp sareng Waasland ngiringan proyék pilot IN2STEM Voka - Kamar Dagang Antwerp-Waasland. Ngalangkungan program pelatih Kamar sareng dukungan dua puluh hiji perusahaan industri ageung, lima sakola éta mangrupikeun anu kahiji di Bélgia kéngingkeun label sakola STEM EU. Ieu mangrupikeun GO Atheneum sareng Stedelijk Lyceum Campus Hardenvoort ti Antwerp, anu Deurnese GO! Sakola spéktrum, Don Bosco ti Hoboken sareng sadérék sakola Hiëronymus ti Stekene. Kusabab ukuran korona, aranjeunna sacara resmi nampi pangajén na via videocall dinten ayeuna.

Tujuan utama IN2STEM nyaéta pikeun mastikeun aliran masuk propil téknis kualitas luhur di industri. "Ieu mangrupikeun 21 perusahaan Industri Platform kami anu parantos nyandak inisiatif pikeun proyék ieu," jelas Luc Luwel, diréktur pangurus Voka - Kamar Dagang Antwerp-Waasland. 'Industri di daérah Antwerp-Waasland mangrupikeun dunya pangusaha industri anu pangsaéna. Pikeun ngajaga posisi éta, aranjeunna kedah tiasa teras-terasan ngagambar bakat ageung téknis luhur. Tapi pikeun éta anjeun peryogi pendidikan STEM anu pangpayunna tina tingkat internasional pangluhurna. Aranjeunna henteu ngagaduhan jaminan éta. '

GO! Spectrumschool khususna ngarepkeun yén ieu bakal naekeun citra kursus téknis. 'Kami yakin kana pentingna sareng pikahareupeun pendidikan vokasional, boh pikeun kursus anu berorientasi pasar tenaga kerja sareng kursus anu nyababkeun pendidikan tinggi. Kami arepkeun perhatosan anu langkung positif pikeun ieu ngalangkungan label STEM ieu. Sareng kami langkung yakin ti payun pikeun nanem modal dina infrastruktur téknis urang, 'saur diréktur Christine Hannes.

Baca leuwih