CC Deurne Stielspiegel Instagram post v2 scaled - Stielspiegel

Kampus Deurnese Ruggeveld ti Balik! spéktrum Sakola nawiskeun pelatihan profésional sareng téknis. Dina musim semi 2019, barudak ngora ti 6 ngamimitian kursus anu béda sareng Fotografi sareng Firman dina bimbingan ahli fotografer Evy Raes sareng kecap seniman Younes van den Broeck.

Murid-murid sina nunjukkeun kelas dina inti pendidikanna. Aranjeunna ngayakeun eunteung ngeunaan karajinan anu aranjeunna pelajari sareng naon hartosna pikeun aranjeunna. Aranjeunna naros ka diri sorangan kumaha aranjeunna masihan palatihan tempat di kahirupan ngora. Aranjeunna ogé ngiringan inisiasi ngeunaan sababaraha aspék dina dunya fotografi. Hiji grup inti, anu diwangun ku kursus-kursus, salajengna ditambihkeun saatosna.

Dina mangsa prosés anu parah, para pamuda 6 sacara visual ngawangun kesan kelas ngaliwatan gambar sareng kecap. Salila Deurne Wintert hasil proyék ieu dipidangkeun dina judul Eunteung stiel.

 

PELANGGANAN BUDAK

Pencét nami murid pikeun ningali kecap panyiptaan gambar sareng gambar

 

Thalia Magnus - 19 taun - Pengawas perawatan budak

dina binih
urang nyarios wilujeng énjing ka pusat asuhan
urang naroskeun "kumaha anak anjeun" di binih

kami ngurus anak anjeun di pabinihan

urang ngalakukeun "maca buku" di binih
urang ngalakukeun "ngintip-a-boo" di binih
urang ngalakukeun "warna", "pinset nanganan", "popok" dina binih
urang ngalakukeun sadayana di pabinihan

urang masak di pabinihan
urang tuang di pabinihan
urang ngadamel sadayana kotor di pabinihan
kami bersih dina binih
urang ngalakukeun sadayana di pabinihan

urang nari dina tuangeun
saré kami di pabinihan
urang ngalakukeun sadayana di pabinihan

kami niup irung dina binih
urang ngurus tatu dina binih
urang ngalakukeun sadayana di pabinihan

kami resep di pabinihan
kami ambek dina pabinihan
urang hanjelu di pabinihan
kami aya di pabinihan

aranjeunna naros "kumaha anak urang ayeuna?" di binih
aranjeunna hoyong terang "naon anu anjeun damel dinten ayeuna?" di binih

aranjeunna henteu asup ka kelas sorangan
urang ngalakukeun sadayana di pabinihan

i HmdJ29V X4 - Stielspiegel

Aiman ​​Talbi - 17 taun - Automekanik

mobil istimewa
tina unggal panyebrangan kana kakuatan dina roda

éta sadayana dimimitian pas kuring tiasa pencét pedal sareng sukuna
supir balap sadayana anu abdi hoyong

dugi ka 12 bantosan bapak kuring tinker nganggo mobil
pikeun ngadamel 14 skuter sareng mobil kuring di gudang
aranjeunna ngajual sareng mimitian
sok deui

Henteu aya mesin di sabudeureun kuring
ngan kuring
kakuatan murni sareng alat kuring

ngagentos sadayana silinder
ngan pigura tetep
lengkep kotor dina ahir poé
sareng saé handapeun minyak

“Naha anjeun parantos damel atos? ”
"Henteu, kuring damel sareng 'manah'"

dinten salajengna
sagalana balik bareng
dinten ieu kuring masih damel 'harter'

balik di jalan
mesin ngalawan 7.000 RPM
kana pistons luhur sareng ka handap
perasaan kabébasan murni sareng kabahagiaan

dicarioskeun yén mobil mangrupikeun alat transportasi
aranjeunna nyandak anjeun ti A ka B
abdi nyarios mobil kapribadian
aranjeunna nyandak anjeun jauh saluareun Z

i 5gsVqD4 L - Stielspiegel

Tim Van den Heuvel - 21 taun - Asistén toko

“Aduh Pak, aduh bu
Abdi ngarepkeun anjeun tiasa mendakan kabeh?
Nya? Naon anu abdi tiasa bantosan?"
"henteu nuhun. urang ngan ukur ningali-ningali ”

teras hungkul tempat ngeusian kabaya pikeun hal anu tiasa aranjeunna tiasa tuang
teu aya masalah

sakumaha anjeun tiasa tingali, kuring nganggo téknik anu béda

kaca spion sareng leveling
mimitina di kaluar
ngajaga koridor na bersih
sareng sadaya perenah

anjeun ningali kuring seuri
jeung unggeuk sareng nengetan

tapi naon anu anjeun henteu perhatikeun
defisit méntal aya tukangeun kuring

tekenan na, tekenan?
"Oh éta anu pangsaéna!"
Hoyong terang bosen atanapi stres?
"Oh henteu kunanaon!"

anjeun teu terang sabaraha sering sareng sabaraha kali
Kuring diajar anu anyar ngeunaan jalma
ngubaran urang sapertos budak, aranjeunna sakapeung teraskeun
tapi kuring hormat
sabab kuring pantes

hiji deui topéng kuring
kalayan senang sareng seuri
Kuring ngucapkeun "hatur nuhun, wilujeng sareng salami dinten anu saé"

i rq3S9jf X4 - Stielspiegel

i vhpXWB7 X4 - Stielspiegel

Marc Edong - 17 taun - Automekanik

sapoé
anu saé anu saé

dilahirkeun di tempat logam cair
kalayan awak anu diwangun ku mesin
komponén réngsé nganggo panangan kotor

wah! seru!
Aranjeunna bakal ngumpul sesa bagéan kuring
Ti kutub ka roda kana setir

Tenang dimimitian
Samentawis éta langkung ti 110 dina dasbor kuring

aduh naon anu saé
hawa karasa beresih

naha kuring nyarios saé ayeuna?
Abdi nuju nyetir bumi sareng ngadorong CO2
sadayana polutan

Beu! naon anu kuring laksanakeun?
naon baheulana dunya éndah
ayeuna parantos musna

i DLHdXP4 X4 - Stielspiegel

Hamza Hajji - 18 taun - Éléktromekanik

énjing-énjing sareng tegangan gugah
kalawan tahan ka sakola mun balik
sadayana dinten ngalawan kakuatan ingaan

U = tegangan I = arus R = résistor

i 5hFqt4D X4 - Stielspiegel

7 Juni 2019 - Antwerp, Bélgia - Proyék seni Word + Poto sareng murid-murid Sakola Spéktrum di Deurne. @Evy Raes

Administrasi

meh teu kawih tetep ngajaga sadayana
Naha kuring ngobrol ngeunaan staples atanapi administrasi?
Hakim pikeun diri anjeun

i QLKPxZG X4 - Stielspiegel

REALISASI

Bert Roos > Konsép + Koordinator proyék
Evy Raes > Konsép + Gambar Pitunjuk
Younes van den Broeck > Pitunjuk kecap
CC Deurne > Mempermudah + expo dukungan téknis

CERA logo 300x300 - Stielspiegel

spectrumlogo 300x88 - Stielspiegelccdeurne 300x168 - Stielspiegel